• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
 Beraat Kandili`nde camiler doldu taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili dolayısıyla Türkiye`nin her köşesinde camilere akın eden Mü`minler, dualar edip Cenab-ı Allah`tan af ve mağfiret diledi.

Berat Kandili dolayısıyla Sultanahmet Camisi`nde özel bir program düzenlendi.

Akşam namazından sonra, İmam Hasan Kara tarafından gecenin önemine dair vaaz edildi. Ardından Kur`an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Sultanahmet Camisi imam ve müezzinlerinden oluşan grup, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okudu. Gecenin duasını ise Sultanahmet  Camisi imamlarından İshak Kızılaslan yaptı.

Camideki programa yoğun ilgi olduğu gözlemlenirken, bazı vatandaşların da caminin iç ve dış avlusunda programı takip ettiği görüldü. . Cami çıkışında bazı vatandaşlar, camiye gelenler ile turistlere şekerleme ve lokum ikram etti.

Kandil gecesine turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Berat Kandili Şanlıurfa, Hatay ve Samsun`da dua ve mevlitlerle idrak edildi.

Peygamberler şehri Şanlıurfa`da vatandaşlar, Berat Kandili`ni çeşitli etkinliklerle kutladı.

Akşam namazının ardından kentin en önemli dini mekanlarının başında gelen Balıklıgöl`e gelen vatandaşlardan gün dolayısıyla oruç tutanlar, burada iftar yaptı. Çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce vatandaş, yerleşkedeki camilerde namaz kılıp, Kur`an-ı Kerim okudu.

Vatandaşlar, Hazreti İbrahim`in doğduğu rivayet edilen mağara ile Hazreti Eyyüp`ün hastalığında çile çektiği belirtilen mağarayı ziyaret etti.

İl Müftüsü İhsan Açık, yatsı namazı öncesi Dergah Camisi`nde verdiği vaazda barış ve kardeşliğin önemine değenirek, ülkede huzurun hakim olmasını diledi. 

Namazın ardından okunan  Mevlid-i Şerif`i dinleyenlerin bir kısmı geceyi dini mekanların yakınlarında geçirmeyi tercih etti.

ÜNLÜ HAFIZLAR SAMSUN`DA BULUŞTU

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Samsun İl Müftülüğü tarafından düzenlenen kandil programına vatandaşlar akın etti. Birçok ünlü hafız okudukları Kur’an-ı Kerim ile cemaati kendilerine hayran bıraktı.

İlkadım ilçesindeki kentin en eski camilerinden olan Büyük Camide tertip edilen Berat Kandili özel programına Diyanet İşleri Başkan Yarımcısı Dr. Ekrem Keleş konuşmacı olarak katıldı. Özellikle kent merkezindeki camiler mübarek geceyi en iyi şekilde idrak etmek isteyenlerle doldu. Camileri dolduran binlerce mümin kandil coşkusunu okunan Kur`an-ı Kerimler ve dualarla yaşadı.

Samsun’da en özel gecenin yapıldığı Büyük Cami’de avluya sığmayan vatandaşlar cadde ve sokaklara taştı. Diyanet İlahi Korosu’nun söylediği birbirinden güzel ilahiler cami cemaatini mest etti. İlahilerin yanı sıra programa başta İstanbul Fatih Camii İmamı Hafız Osman Şahin olmak üzere birçok ünlü hafız okudukları Kur’an-ı Kerim ile cemaati kendilerine hayran bıraktı.

Program Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk’ün yaptığı dua ile sona erdi.

BURSA`DA CAMİLER DOLDU TAŞTI

Berat Kandili`nde camiler doldu taştı; Bursalılar, Ramazan Ayı`nın müjdecisi Berat Kandili`ni Ulucami ve tarihi camilerde idrak etti.

Af ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu geceyi dua, istiğfar ve ibadetle geçirmek isteyen Bursalılar, camilere akın etti. Çevre illerden insanların da ilgi gösterdiği Ulucami`de, kandil coşkusu dualarla yaşandı.

Her yaştan insanın büyük bir mutlulukla geldiği Ulucami, en yoğun gecelerinden birini daha yaşadı. Beraat Kandili nedeniyle tarihi camide Kur`an-ı Kerim ve mevlit okundu. Okunan dualara küçük yaştaki çocuklar da el açarak eşlik etti.

Kandili Ulucami`de değerlendirmek için farklı illerden Bursa`ya geldiklerini söyleyen vatandaşlar, ibadetlerini yaptıktan sonra şehirlerine göre döndü.

Küçük çocuklarını yanlarında getiren kimi vatandaşlar ise, Beraat Kandili`nden onların da faydalanmasını istediklerini kaydettiler.

Bursalılar, Ulucami`de ibadet etmenin huzurunu yaşamak için her kandilde tarihi camiyi tıka basa dolduruyor.

ADANA`DA KANDİL COŞKUSU

Adana`da Sabancı Merkez Camii`nde Berat Kandili dolayısıyla kandil programı düzenlendi.

Kandil gecesinde vatandaşlar camilere koştu. Sıcağa rağmen Merkez Sabancı Camii`ni dolduran yediden yetmişe binlerce vatandaş, huşu içinde namaz kılıp, geceyi idrak etti.

Vaazları dinleyen vatandaşlar, ellerini kaldırıp, dua etti. Kur`an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif`in okunduğu gecede ilahiler de söylendi. Camiye gelen çok sayıda vatandaş okunan mevlit sonrasında dua etti.

HATAY

 Hataylılar, Anadolu`da inşa edilen ilk cami olduğuna inanılan Habib-i Neccar`a akın etti. 

Vatandaşların namaz kılıp, dua ettiği camide, Kur-an`ı Kerim okundu. Cami çıkışında çeşitli ikramlar dağıtıldı.

SAMSUN

Büyük Cami`de akşam namazından sonra, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş tarafından gecenin önemine dair vaaz verildi. Keleş, vaazında Berat Kandili`nin manevi hayatın gözden geçirme fırsatı sunduğunu, kulluk vazifesinin farkına varılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Ardından Kur`an-ı Kerim tilaveti İstanbul Fatih Cami imamı hafız Osman Şahin ve Ankara Kocatepe Cami imamı İsmail Çoşar tarafından yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı İlahi Korosu, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okudu. Gecenin duasını ise Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk yaptı.

Camideki programa yoğun ilgi olduğu gözlenirken, bazı vatandaşların da caminin avlusunda programı takip ettiği görüldü. Cami çıkışında bazı vatandaşlara şekerleme ve lokum ikram edildi.

EDİRNE

Berat kandili, Edirne`de, başta Selimiye olmak üzere birçok camide okunan mevlitlerle kutlandı. Selimiye Camisi`nde Berat Kandili dolayısıyla saf tutuldu, dualar edildi.

İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, bu gecede Allah`ın rahmet kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirterek, “Bu geceyi dua ederek, Allah`a yalvararak geçirmeli ve bu gecenin kıymeti bilinmeli. Berat Kandili, günahlardan temizlenme zamanıdır” dedi.

Berat Kandili dolayısıyla kente gelen çok sayıda gurbetçi ve Batı Trakyalı da Edirnelilerle Selimiye Camisi`nde saf tutarak namaz kıldı, dua etti.

ŞANLIURFA

Kandil dolayısıyla, “Peygamberler`in atası” olarak kabul edilen Hz. İbrahim`in doğduğu mekana da ev sahipliği yapan tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi`ndeki camilerin yanı sıra Hz. Eyyüp`ün hastalığında çile çektiği mağaranın bulunduğu Eyyüp Peygamber Camisi vatandaşların ibadet için seçtiği mekanların başında yer aldı.

Akşam saatlerinden itibaren camilerde Kur`an-ı Kerim okuyup, namaz kılan ve dua eden vatandaşlar, okutulan mevlidi dinledi.

Kentin ve bölgenin en önemli dini inanç merkezleri arasında yer alan Balıklıgöl Yerleşkesi, kandil dolayısıyla kent merkezinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda ziyaretçiye de ev sahipliği yaptı.

ADANA

Berat Kandili, Adana`da başta Sabancı Merkez Camisi olmak üzere birçok camide vatandaşların yoğun katılımıyla kutlandı.

Sabancı Merkez Camisi`ne gelen çok sayıda vatandaş, Berat Kandili dolayısıyla saf tuttu. Birlikte kılınan namazın ardından dualar okundu. Kentteki diğer camilerde de kandil nedeniyle yoğunluk yaşandı, vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

POLİS VATANDAŞA LOKUM VE BÜSKİVİ DAĞITTI

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde trafik polisleri Berat Kandili dolayısıyla yaptıkları uygulamada sürücülere lokum ve bisküvi dağıttı.

Sumbas yolunda Emniyet Müdürlüğü ekipleri uygulama düzeni alarak araçları tek tek durdurarak sürücülere ehliyet ruhsat sormak yerine kandil dolayısıyla lokum ve bisküvi ikramında bulundu. Uygulamaya şaşıran sürücüler, “Polislerden biz ehliyet ruhsat sormalarını beklerken bizlere kandil için lokum ve bisküvi ikram ettiler. Çok güzel bir uygulama. Allah polis ve askerimizi her türlü beladan korusun.” dedi.

BOSNA HERSEK

Bosna-Hersek`te, camilerde Berat kandili coşkusu yaşandı.

Berat kandili nedeniyle, Bosna-Hersek`in başta Saraybosna olmak üzere Mostar, Zenica, Tuzla ve Bihaç gibi kentlerinde çeşitli camilerde programlar düzenlendi. Başkent Saraybosna`nın Sokoloviç Kononiya semtinde bulunan Ali Bey Camisi`nde de akşam namazının ardından düzenlenen merkezi programda Berat gecesinin önemi anlatıldı, Mevlid-i şerif ve Kur`an-ı Kerim okundu.

Camideki kandil programına katılan çok sayıda Saraybosnalı, birlikte saf tuttu ve kılınan namazın ardından dua etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir