• DOLAR 32.606
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2411.447
  • ...
Eski CIA görevlisi sığınma talebinde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Honkong`tan gelen uçağıyla Moskova`nın uluslararası Şeremetyovo Havaalanı`na inen eski CIA görevlisi Edward Snowden, Ekvador`dan siyasi iltica isteğinde bulundu.

Son zamanlarda CIA hakkında ilginç iddialar ortaya atan Snowden, 2009`da Londra`da düzenlenen G20 zirvesinde ABD ve İngiliz istihbaratının konuk ülke üyelerinin telefonunu dinlemeye ve yazışmalarını ele geçirmeye çalıştığını öne sürmüştü. Snowden, Amerikan istihbaratının Google, Microsoft, Apple ve başka IT şirketlerinin kullanıcılarının şahsi bilgilerine ulaşabildiğini belirtmişti.

Yerel saatle 17.05`de Moskova`ya uçakla gelen Snowden`in havaalanında Ekvador`un Moskova Büyükelçiliği diplomatlarıyla görüştüğü iddia ediliyor. Ria Novosti haber ajansı, havaalanında Ekvador`un Moskova Büyükelçiliği`ne ait bir aracın beklediğini yazmıştı. Ajansa konuşan söz konusu uçağın bir yolcusu, diplomatik numaralı aracın eski CIA görevlisini, uçağın merdivenlerinden aldığını iddia etti.

Daha sonra Twitter`den açıklama yapan Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino, kendi ülkesinden eski CIA görevlisinin siyasi iltica isteğinde bulunduğunu not etti. Şuanda Snowden`in havaalanında bir otelde kaldığı belirtiliyor.

Ria Novosti`ye göre, ABD Snowden`in pasaportunun geçerliliğini iptal etti. Haberlerde ABD`nin bunu gerekçe göstererek Snowden`in Moskova`dan sınırdışı edilmesini beklediği iddia ediliyor.
17 Haziran`da Ekvador Dışişleri Bakanı Patino bir yıldır Ekvador`un Londra Büyükelçiliği`nde sığınmacı olarak yaşayan Wikileaks`in kurucusu Julian Assange`ın durumunu görüşmek için de Londra`yı ziyaret etmişti. Ekvador, WikiLeaks kurucusuna daha önce siyasi sığınma hakkı vererek gündeme gelmişti.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir