• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
`Müslüman çocuk üzerine oynanan oyunlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Cizre Mustazaflar Cemiyeti Dünya Müslüman Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği seminerlerden 4`üncüsünü ortaokul öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdi. "Müslüman Çocukların üzerine oynanan oyunlar" konulu semineri Şeyh Hesat Camii-Der Başkanı Mesut Akay verdi.
 
Allah`ın insan en güzel şekilde yarattığını ve dünyadaki her şeyi onun emrine verdiğini ifade eden Akay, "Allah insanı duygu, düşünce ve akıl gibi özelliklerle diğer varlıklara üstün kılmıştır. İnsan meleklerin kendisine secde ettiği değerli bir varlık seviyesine çıkabilir şayet Allah`a kul olursa. Bunun için üstün vasıflarla donatılan insanın kendini bilmesi, Rabbini tanıması, Rabbinin emirlerine uyması gerekir ki, en yücelere ulaşabilsin. Cenabı Allah her iki dünyada da huzurlu bir yaşam sürebilmemiz için hoş temiz olanları helal, pis ve kötü olanları da haram kılmıştır. Rabbimiz insanı insan meziyetinden çıkaran, onları hem dünya da hem de ahirette perişan edecek kötü alışkanlıklardan uzak durmamızı istemektedir" dedi.
 
"Şeytanlaşmış insanların oyunlarına karşı dikkatli olmamız lazım"
Şeytan ve şeytanlaşmış arkadaşlarının çok çeşitli oyunları olduğunu, bunlara karşı çok dikkatli olmamız gerektiğini belirten Akay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zaten Allah`u Teâla Kur`an-ı Kerim`de boşuna "şeytan sizin için apaçık bir düşmandır" dememiş. Hele hele zamanımızda oynanan oyunları fark edip, dikkat etmeliyiz. Ve kendimizi Allah`ı tanımayan, haramla meşgul olan futbolcu, sanatçı, artist ve şehvetlere çağıran türkücü bozuntularından muhafaza etmemiz lazım. Kafirlere özentiyi bırakmamız lazım, en barizi saç modelimizi dahi batıya ve kafirlere özendirerek kesiyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) "kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır" buyurduğu halde onlara ne diye özeniyoruz.
 
Allah`ın emrine tutunanlar, haramlarından kaçınanlar her iki dünyada da Allah`ın koruması altına girmişlerdir. Ey sevgili çocuklar, eğer sizler de Allah`a ve onun dinine yapışırsanız, Allah sizleri her iki dünyada mesut ve bahtiyar edecektir."
 
Akay son olarak gençlere şu tavsiyelerde bulundu:
- Önce Allah`ı iyi tanımalı, onu her şeyimizden daha çok sevmeliyiz.
- Doğru bilgiler edinmek için cami ile içli-dışlı olup sürekli Seydalarımızdan doğru bilgi edinmeye çalışmalıyız.
- Yüce Allah`ın her şeyimizi gördüğünü, ne yaparsak yapalım gördüğünü hesaba katarak yaşayalım.
- Bu dünyada ne yaparsak muhakkak karşılığını ahirette göreceğimizi unutmayalım.
- ibadetlere aşık olalım (namaz, oruç, zikir vs.)
- "Sizin en hayırlınız Kur`an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir" düsturuyla hareket edip Kur`an aşığı olmaya özen gösterelim.
- Allah`ı çok zikredelim (analım) ki Allah`ın sevdiği kulları arasına girelim.
- Haramların olduğu yere değil, haram olup-olmadığı şüpheli olan yerlerden dahi uzak tutalım.
- İnternet kafeler, sayısal loto ve iddia gibi oyunların inancımız için çok tehlikeli olduğunu bilip uzak duralım.
- Sigara, uyuşturucu madde ve kötülüklerin anası olan içki ve benzeri maddelerden uzak durduğumuz gibi kimseye de bu yolda hizmet etmeyelim. Çünkü Allah`u Teala Allah isyan ve haramlarda birbirinizle yardımlaşmayın buyuruyor.
- Peygamberleri ve sahabe hayatlarını çok okuyalım.
- Okulda, camide, sokakta, çarşıda insanları rahatsız edecek davranışlardan uzak duralım.
- Büyüklerimize saygılı olup, küçüklerimizi sevelim.
- Hz. Ali`nin de daha çocuk olduğunda iman ettiğini ve Allah`ın aslanı iltifatına mazhar olduğunu unutmayalım.
- Mümkün mertebe kız-erkek karışık karma piknik, gezi ve ortamlara girmeyelim.
(Tahirhan Osal - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir