• DOLAR 32.518
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2418.961
  • ...
`Kur`an-ı Güzel Okuma Yarışması` bölge finali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Bugün düzenlenen yarışmada Bingöl, Bitlis, Hakkâri, Iğdır, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinden gelen il birincileri bölge birincisi olabilmek için yarıştı.

Yarışmanın açılışını yapan ve aynı zamanda seçici komisyonun başkanlığını üstlenen Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bakara suresi 148. Ayette `Hayırda yarışınız` buyrulmaktadır. Kur`an-ı Kerim okuma yarışmaları bu kapsamda değerlendirilmelidir" dedi.

Yakın zamanda Kur`an kursu öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada Kırmızıtaş Erkek Kur`an Kursu`ndan M. Emin Ayna`nın Türkiye 4`üncüsü olduğunu hatırlatan Müftü Arvas, bölgemizin ülke çapındaki yarışmalarda daha büyük başarılar elde edeceğine inandığını ifade etti.

Bölge birincisi Siirt`ten
Daha sonra başlayan yarışmanın neticesinde Siirt Ulu Camii Müezzin Kayyımı M. Ramazan Toprak birinciliği elde ederek 21 Temmuz 2013 günü Sakarya`da düzenlenecek olan Türkiye Finaline gitmeye hak kazandı.

Yarışmayı kazanan M. Ramazan Toprak`a Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından altın hediye edilirken, diğer yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi.
(Murat Dalgı-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir