• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Türkiye`de bir mezhep gerilimi oluşturmak istiyorlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ERZURUM - AK Parti tarafından düzenlenen "Milli İradeye Saygı" mitingi için Erzurum`a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ı Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile partililer karşıladı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, daha sonra İstasyon Meydanı`nda düzenlenen `Milli İradeye Saygı Mitingi`nde halka seslendi.

Erdoğan, "Bir milyon yalan haber yayınlasınlar bunlar tutmaz. Onu yapmadılar mı? Twitlerle sadece bu işi yaptılar. Zannettiler ki bu yalan haberlerle bu iş tutacak. Sizin yalan haberleriniz yatsıya kadar sürer ve yatsıda bu mum ne yapar? Söner... Hepsi bir araya gelsin üzerimize yürüsünler, Allah`ın izniyle `Ya Fettah` der bu tezgahların hepsini alt üst ederiz. Şundan hepiniz emin olun millet en başından itibaren bu oyunu gördü ve bu oyunu bozdu" dedi.

Bu eylemin neticesinde Türkiye`nin kazanmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Maalesef ekonomik olarak kaybetti. Turizmde kaybetti. Uluslararası gücünde kayba uğradı. Türkiye kaybederken, bu eylemlerden dolayı başkaları kazandı. Kim? Faiz lobisi kazandı. Bazı uluslararası sermaye çevreleri kazandı. İşte şu anda Brezilya`da aynı oyunu oynuyorlar. Brezilya halkını, gençliğini kullanarak, farklı bahaneler altında Brezilya`ya zarar vermek istiyorlar. Benim milletim bu oyunu da gördü. Bu oyunu bozuyor. Ancak sokaktaki gençlerin, eylemcilerin de bu oyunu görmelerini, evlerine dönmelerini, Türkiye`ye daha fazla zarar vermekten, Türkiye düşmanları adına taşeronluk yapmaktan artık vazgeçmelerini istiyorum" dedi.

Alevilere seslenen Başbakan Erdoğan, "CHP iktidarında Türkiye`de çok büyük bir katliam gerçekleşti. CHP özür dilemezken ben Başbakan olarak özür diledim. Özür dilememe rağmen yine aynı terane devam ediyor. Kendi partileri içinde dalaştılar ama Kılıçdaroğlu özür dileyemedi. Bazı ülkeler CHP`yi kullanarak ülkede gerilim çıkarmak istiyor. Özellikle Türkiye`de bir mezhep gerilimi oluşturmak, Alevi-Sünni gerilimi oluşturmak isteyen alçaklara karşı herkesin azami uyanık olmasını istiyorum. Dikkat edin hem CHP Genel Başkanı hem de onun hemşerisi olan milletvekili, sabah-akşam bir mezhep gerilimi çıkarmak için çok tehlikeli provokasyonlar yapıyorlar. Alevi kardeşlerim lütfen bu oyuna gelmesin" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir