• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
`Amerikalıları Van`a teşvik etmek istiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İlk olarak Vali Karaloğlu`nu ziyaret eden Ricciardone, Van`da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
 
Deprem döneminde Van`a gelmeyi düşündüklerini ancak programlarının iptal edildiğini dile getiren Ricciardone, "O zaman acınızı paylaştık, hala da paylaşıyoruz. Ama gördüğümüze göre inanılmaz şekilde yenilenmiş. Van`da bizim güzel hatıralarımız var. Çok önce gelmiştik. 3. katip olarak gelmiştim. Büyükelçinin eşinin doğum günü için bir Van Kedi`si bulmam gerekti o dönemde. Onun için gelmiştim. 1979 yılında. Tabi Van Kalesi`ni o zaman gezdik, tekrar gezeceğiz. Bu günde Akdamar`a geçeceğiz. Anladığım kadarıyla yarın Florida`dan gelecek olan Amerikalılar var. Vatandaşlarımızı teşvik etmek istedik. Van`ın ne kadar güzel olduğunu hatırladık. Amerika`dan turizmi teşvik etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Amerikalıları doğuya çağıran Ricciardone barış sürecinden umutlu olduklarını vurgulayarak, "Hepimiz umutluyuz. Çok iyimseriz. Onun için Amerikalıları Van`a, güneydoğuya gelmeye teşvik etmek istiyoruz. Biz rahat rahat bulunuyoruz tüm Türkiye`de onun için buraya geldik." diye konuştu.
 
Vali Münir Karaloğlu da misafirlerini ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, Deprem sürecindeki duyarlılıklarından dolayı Büyükelçiye ve ABD hükümetine teşekkür etti.
 
Öte yandan Büyükelçi Ricciardone`nin, 2 günlük Van ve Hakkari temaslarından sonra buradan ayrılacağı belirtildi.
(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir