• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Konya Büyükşehir'den 1 milyarlık yatırım hamlesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gelecek 15 gün içinde başlayacak çalışmaların toplam tutarının 810 milyon TL olduğunu belirterek, "Bilim Merkezi, Stadyum, 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi, restorasyon çalışmaları, çevre yolları gibi çok sayıdaki yatırım dikkate alındığında 1 milyar TL'nin üstünde bir yatırım hamlesinin devam ediyor" dedi.

 

Akyürek, daha önce ihalesi yapılmış ve yapımı devam edenlerin dışında, son bir ayda yapılan, önümüzdeki 15 gün içinde yapılacak yatırımlar ve ihaleler hakkında bilgi verdi. Tüm Konya geneline hitap eden 40 bin kilometre karelik alanla ilgili 1/100.000'lik ve 1/25.000'lik planların ihale edileceğini kaydeden Başkan Akyürek, 584 köy, 168 belde, 31 ilçede tüm evlere girilerek Sosyal Doku Haritası çıkarılması ile tüm Konya'nın Coğrafi Bilgi Sistemi oluşturulması çalışmasının başlayacağını söyledi.

 

Yeni köprülü kavşaklar

Malas Caddesi Altgeçit inşaatının yer tesliminin yapıldığını, Galericiler-DSİ-Karayolları arasındaki altgeçidin ihaleye çıktığını, Borsa Köprülü Kavşağı'nın ve Hayvan Borsası'nın hizmete açıldığını hatırlatan Akyürek, Tarihi Konya Çarşısı'nın ek proje ve yapım ihalesinin gerçekleştiğini ifade etti.

 

100 Doğalgazlı Otobüs geliyor

Konuşmasında Mevlana Meydanı'ndaki kamulaştırmaların tamamlandığını, 7,5 milyon TL harcanarak 17 işyerinin kamulaştırma işleminin yapıldığını belirten Başkan Akyürek, 100 doğalgazlı, engelsiz, klimalı otobüs ihalesinin yapıldığını, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında ihtiyaçlara cevap vermek üzere 10 adet karla mücadele aracı için ihaleye çıkılacağını söyledi.

 

Şehir Meydanı ve Konevi Meydanı

Selçuklu Eserleri Minyatür Parkı, iş makinaları ve tüm Konya'nın ilaçlanmasıyla ilgili ilaç ihalelerinin de bugünlerde yapılacağını dile getiren Akyürek, "Şehir Meydanı'ndaki çalışmalar yeniden başladı. Konya Müzesi, Mevlana Müzesi ve o bölgedeki çalışmalarla ilgili protokol imzalandı, süreç başladı. Konevi Meydanı ve bu kapsamda 3 katlı yeraltı otoparkı çalışması başladı. Velodrom Projesi teslim edildi. 1 Temmuz'da Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı'nın ihalesi var. Daha önce ihalesini yaptığımız 60 tramvayın montaj çalışması devam ediyor. Tramvaylar önümüzdeki aylarda gelmeye başlayacak" diye konuştu. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir