• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Diyanet-Sen 1. Olağan Şube Kongresini yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Memur-Sen'e bağlı Batman Diyanet-Sen Şube Temsilciliği, Yeni İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda 1. Olağan Şube Kongresini gerçekleştirdi.


Kongreye Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Güldemir, Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır, Van Şube Başkanı Nurullah Alvas ve kurum üyeleri katıldı.


Program İbrahim Halil Yakut'un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Açılış konuşmasını yapan Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, "2012 Ocak ayı itibari ile Diyanet-Sen Şube temsilciliği tarafından tebliğ edildi. Sendika bir kitle örgütü aydınlar hareketi ve demokratik alnında hak arama özgürlüğüdür. Bizler bu de görevi aldığımız günden bugüne milli ve manevi değerlerimize bağlı ruh olan hareket ederek ve hizmet etmeye çalışacağız. Bu günden sonra Allah nasip ederse sizlere layık olmaya ve sizlere hizmet etmek için bu yola gireceğiz" dedi.


Açılış konuşmasının ardından protokol konuşmasının yapan sendika teşkilatından sorumlu Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Gülden, "Batman şubemiz 1. Olağan Kongresini yaptı. Diyanet-Sen'in Batman'da yönetecek olanları bundan sonra artık Ankara'dan gelen merkez değil Batman'da bizzat görev yapan din görevlisi kardeşlerim belirliyor. Bu da kongrenin, sendikanın ve şubenin bedelini biraz daha artıyor" ifadelerini kullandı.(Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir