• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Wikileaks Snowden`a Yardım Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Wikileaks, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu`nun (NSA) dünyada milyonlarca kişinin telefon ve internet kayıtlarını izlediği bilgisini basına sızdıran Edward Snowden`a yardım ettiklerini açıkladı.

Wikileaks, güvenliğinin temin edilebilmesi için, kendilerinin "yasal uzmanlık ve deneyimlerinden yararlanma" talebinde bulunan Snowden`ın "Wikileaks`ten danışmanlar ve diplomatlar eşliğinde, sığınma amacıyla, demokratik bir ülkeye güvenli biçimde ulaşmak üzere yola çıktığını" bildirdi.

Hong Kong hükümeti, bir süredir ülkelerinde bulunan Snowden`ın "üçüncü bir ülkeye geçtiğini" bildirmekle yetinmiş, ABD`nin iade talebine rağmen Snowden`ın ülkeden ayrılmasına izin verilmesine gerekçe olarak, "ABD`nin sunduğu belgelerin Hong Kong yasalarındaki gerekliliklere tamamen uygun olmayışını" göstermişti.

Rus haber ajansı ITAR-Tass ise Aeroflot havayolu şirketinden adı açıklanmayan bir yetkiliye dayanarak verdiği haberde, "Hong Kong`dan Moskova`ya geçen Snowden`ın, pazartesi günü Küba`ya, daha sonra da Venezuela`nın başkenti Caracas`a gideceğini" duyurmuştu.

Eski CIA çalışanı Edward Snowden`ı, casusluk ve hükümet mülkiyeti hırsızlığıyla suçlayan ABD yönetimi, Hong Kong`dan Snowden`ın iadesini talep etmişti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir