• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
VATSO'nun yeni başkanı Nejdet Takva
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Ticaret ve Sanayi Odası üye seçimlerini VATSO'nun yeni başkanı Nejdet Takva kazandı. VATSO Tuşba Salonunda basına kapalı olarak yapılan oylamaya 35 Vatso üyesi katıldı. 35 üyenin de oy kullandığı seçimde 35 üyeden 20 kişinin oyunu alan Nejdet Takva Van Sanayi ve Ticaret Odasının yeni başkanı oldu.


Yavuz Kahraman, Faruk Biner, Mehmet Abi, Halit Yakut, Diyaeddin Altındal, Burhan Kandaşoğlu, Ömer İnanç ve Ali Süer yönetim kuruluna seçildi. Murat Beyaz, Şefik Eren, Lütfi Kıran, Harun Çicek, Yusuf Konak, Ekrem Baytar, Celal Tekin ve Erdal Çakar da yedek üyeler olarak yeni yönetimde yer aldılar.


Seçim sonrası bir açıklama yapan Takva, seçime 35 meclis üyesinin katıldığı belirterek, "Mavi listede 20 meclis üyesi oy kullanırken, Turuncu listede 15 Meclis üyemiz oy kullandı. İnşallah Memleketimize hayırlı uğurlu olur. Çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz, kentimizin ekonomik olarak parametreleri ortadadır. Biz herkese eşit mesafede hizmetimizi sürdüreceğiz" dedi.


Ekonomide değişim hareketi ilkelerinden şaşmayacaklarını da sözlerine ekleyen Takva, "Umuyoruz basında bu doğrultuda bizi izler ve yanlışlarımızda bizleri uyarır. Doğrularımızı da memleketi yararı adına paylaşırsınız" şeklinde konuştu.


Seçimin basına kapalı yapılmasının nedeni
Seçimin neden basına kapalı yapıldığı ile ilgili bir soru üzerine ise Takva, "Önceki gün yapılan Van Ticaret Borsası seçimleri ile ilgili bir gerginlik olmuştu, bu sebeple basına kapalı yapıldı. Şunu da söylemek isterim bunun karar vericileri biz değildik, bizim ve karşı tarafın böyle bir kararı yoktu. Sadece oradaki sükûnet açısından basın içeri alınmamıştır" dedi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir