• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Bakanlıktan "Güllü Durmuş" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Geçtiğimiz günlerde Urartu Konteynır Kenti'nde elektrik ve suların kesilmesi ile ilgili yaptığımız haberde mağduriyetini anlatarak yetkililerden çözüm bulmasını isteyen Gülü Durmuş'la alakalı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

 

4 özürlü çocuğuyla ulu orta kaldığını iddia eden Durmuş, ayrıca kimsenin kendisine özürlü çocuklarından dolayı ev vermediğini söylemiş ve yetkililerden mağduriyetinin giderilmesini istemişti.

 

Bunun üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Van İl Müdürlüğü'nü arayarak durumun araştırılmasını istemişti.

 

Konuyla ilgili bir araştırma yaptıklarını söyleyen Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Şinasi Erol, söz konusu aileyi araştırdıklarını belirterek, "Aile daha önce birkaç konteynır kentten son olarak Urartu Konteynır Kent'e verilmiş. Anne kalp ameliyatı geçirmiş, Mesut ismindeki oğlu da 15 yıl önce beyin ameliyatı geçirmiş, görme özelliğini kaybetmiş ve toplam 4 çocuğu da özürlü ve haftada bir gün okula servisle götürülmekte. Eşi ise kendisini 10 yıl önce boşamış, kendisine 1+1 TOKİ verilmiş, fakat aile ev küçük gerekçesiyle kabul etmemiştir" dedi.

 

Ayrıca Müdür Erol, bu tür konularda kendilerine ulaşılması halinde ailelere yardımcı olacağını da sözlerine ekledi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir