• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Bozdağ: Gezi Parkı Eylemleri Planlı Olaylardır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kanal 7 Televizyonu`nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Tüm Müslümanların Berat Kandili`ni kutlayarak konuşmasına başlayan Bozdağ, Gezi Parkı odaklı olaylara ve bunların bitip bitmeyeceğine yönelik soru üzerine, olayların "tesadüfi" olmadığını vurguladı.

Gezi Parkı bahanesi ile ortaya konulan olayların spontane gelişmediğini ifade eden Bozdağ, "Planlı, programlı olaylardır. Bunun senaristleri, oyuncuları, yönetmenleri var. Bu oyuna sponsorlar var, bu senaryoyu yazma talimatı verenler var. Baktığınızda çok tarafı olan bir planlı yapıyla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Olayların neredeyse tüm illerin yanı sıra yurt dışında da eş zamanlı olarak başlamasına dikkati çeken Bozdağ, şunları söyledi:

"Öte yandan eş zamanlı bir medyanın devreye girmesi var. Türkiye`de belli medya kesimleri adeta eteğine zil takıp oynadılar neredeyse, `Türkiye`de bir iktidar değişimi oluyor.` Bunun uluslararası ayağı ise `Türkiye`de sivil bir değişim yaşandı, halk ayağa kalktı adeta Türkiye`de bir iç çatışma oldu, iktidar gitti gidecek` havasıyla bayram yapan bir uluslararası medya ve içeridekiyle iş birliği içinde bu sürecin neticeye ulaşması için gayret eden bir yapı. Öte yandan sanat çevrelerinin, siyaset çevrelerinin bir kısmı devreye giriyor. Bütün bunlara, bu fotoğrafa baktınızda bunların plansız olduğunu söylemek mümkün değil."

Bütün dert siyasal iktidarı götürmek

Bozdağ, "Bütün dert siyasal iktidarı götürmek. Bütün hesap Sayın Başbakanımızın üzerine oynamak, onu itibarsızlaştırmak, halkla onun arasına duvarlar örmek" şeklinde konuştu.

Söz konusu planları yapanların tüm oyunlarının bozulacağını dile getiren Bozdağ, Türkiye`nin yoluna devam edeceğini söyledi.

"Bu işlerin arkasında Almanya da var mı" sorusuna, ülkelerin isimlerini dile getirmeyi doğru bulmadığı karşılığını veren Bozdağ, olaylarla irtibatlı yapıların çok açık gözüktüğünü ifade etti.

Almanya`daki derginin Türkçe kapağı

Almanya`da yayımlanan haftalık bir haber dergisinde yer alan "Boyun eğme" yazılı Türkçe kapağa değinen Bozdağ, "Kime bu çağrıyı yapıyorlar? Türkiye`de bu Gezi Parkı bahanesi ile planlı programlı, `apolitik` diyerek tam politik eylem yapanlara çağrı yapıyorlar, `Aman boyun eğme.` Kime boyun eğecekler? Bu gazeteye mi, BBC`ye mi, CNN`e mi? Bu manşete mi boyun eğecekler? Baktığınızda Türkiye`de demokratik bir ortam var, hukuk devleti var, herkes her tür tepkiyi koyabilir. Ama ne diyor? (Siz bu eyleminizden vazgeçmeyin, buna devam edin. Vazgeçerseniz boyun eğmek kalır, sakın ha siz boyun eğmeyin)" diye konuştu.

Söz konusu talimatın Almanya`daki dergi tarafından verildiğini hatırlatan Bozdağ, "Bu talimatı okuyanlar eğer oraya itaat edeceklerse söyleyecek bir şeyimiz yok. Biz kimin kime itaat ettiğinin de görülmesini isteriz işin doğrusu" dedi.

Merkel`in açıklamaları

Son günlerde Almanya ve Türkiye arasında yaşanan gelişmelere ilişkin soruya ise Bozdağ, şu yanıtı verdi:

"Bizim yaptığımız açıklamalar Almanya`nın iç işlerine karışma mahiyetinde değil. Bu açıklamalar sayın Merkel`in Türkiye`de yaşanan olaylara dair yaptığı birden fazla açıklama karşısında verilmiş birer cevaptan ibarettir. Sayın Merkel Türkiye`de yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmeler yapıyor ve bu olaylarla ilgili kaygılarını ifade ediyor. Bu Türkiye`nin iç işine karışmak değil midir? Türkiye`nin içerisinde yaşanan bir takım hadiselerde bir devlet olarak tarafsızlığa gölge düşüren bir yaklaşım değil midir?

Öyle bir yaklaşımda bizim yaptığımız şey buna cevap vermektir. Bu bizim vazifemizdir, Türkiye`nin iç işlerine kimsenin müdahalesine izin vermemek, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin onurunu korumak bizim vazifemizdir. Biz vazifemizi yapıyoruz, yaptığımız açıklamalarda herhangi bir yanlışlık da söz konusu değildir."


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir