• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
Bismil'de Çingeneleri topluma kazandırma çalışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil Kızılay Şubesinden bir heyet, toplum içinde var olmalarına rağmen, toplumdan dışlanan Çingeneleri topluma kazandırmak ve iş imkanı sağlamak amacıyla yaşadıkları mahalleye giderek, ziyaret etti.


Sorun ve sıkıntıların giderilmesi konusunda çalışmalara başlayacaklarını ve onları topluma kazandıracaklarını ifade eden Kızılay Şube Başkanı Serdar Zorooğlu, "Onları ziyaret ettik. Toplumdan dışlandırdıkları ve kimse onlarla iş yapmadığı için Kızılay Bismil Şubesi olarak onları bağrımıza basarak, ayırım yapmadan toplumun içinde oluşan kötü niyetleri kırarak, onları bir kardeş gibi toplumun diğer fertleri gibi görerek, onları ziyarete geldik" dedi.


Toplumda yaşayan Çingenelerin hep dışlandıklarını ve kimsenin onlara kucak açmadığını belirten Zorooğlu, "Hep dışlandılar. Toplum onlara davulcu, dilenci, hırsız gözüyle batkılarından dolayı onlar da toplumun içine giremiyorlar. Kızılay Şubesi olarak onları topluma kazandırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İş imkanı sağlamak için resmi dairelere, siyasi partilere ve gereken tüm yerlere başvuracağız" ifadelerini kullandı.


Çingeneler ise, halk tarafından dışlandıkları için sitemlerde bulundu. Okula giden çocuklarının dahi için dışlandıklarını söyleyerek, insanların buna biran önce son vermelerini istedi.


Sorun ve sıkıntılarını dile getiren Çingenelerden Adıgüzel Yadigar, "Kızılay Şube Başkanı'nın ziyaretinden dolayı memnunuz. Bizi insan yerine koyarak, ziyaret etti. Çoğu kişi bizi insan yerine koymuyor ve bize başka gözle bakıyor. Biz de insanız. Kendilerine baktıkları gözle bize de baksınlar. Çocuklarımız okula gidiyor. Orada da öğrenciler başka gözle baktıkları için kimse onlarla arkadaşlık yapmıyor. Çocuklarımız utandıkları için okuldan kaçıyor ve okumuyorlar. Hepimiz kardeşiz. Bizi de bir aile gibi kabul etsinler, bizi de sevsinler" şeklinde konuştu.(Hasan Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir