• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Mısır`da Muhalifler Yağmaladı, Yaktı, Yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da 30 Haziran`da düzenleneceği ilan edilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı gösterilerden önce ülke genelinde meydana gelen şiddet olaylarında, 1 kişinin öldüğü, bazı kentlerde İslami eğilimli partilerin binalarının ateşe verildiği ve yağma edildiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre Mısır`ın kuzeyindeki El-Garbiye ilinin doğusunda bulunan Mahallet`ül-Kübra kentinde, Mursi karşıtları ile destekçileri arasında sakala küfretme yüzünden başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada, Mursi yanlısı Kerem Reşvan (32) isimli Mısırlı, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Mahallet`ül-Kübra kentinin Benzayun bölgesinde ise onlarca kişinin Nur Partisi`nin binasına molotof kokteylli saldırı düzenlediği ve binayı yağmaladığı belirtildi.

Nur Partisi El-Garbiye Genel Sekreteri Ahmed el-Kutan, İhvan destekçileri ile karşıtları arasındaki siyasi çekişmeler nedeniyle kentteki sakallı kişilerin hedef alındığını ve partisinin de çatışmanın içine çekilmesi amacıyla parti binalarının hedef alındığını söyledi.

Öte yandan Mısır`ın kuzeyindeki Eş-Şarkiye ilinde de Mursi karşıtı bir grubun Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) binasına saldırdığı, binada büyük çapta hasar meydana geldiği ifade edildi.

HAP Genel Sekreteri Muhammed Sabri, saldırıyı kınadı ve bazı grupların şiddete başvurduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mursi`nin görevinden ayrılmasını talep eden 15 milyon imza topladıklarını öne süren muhalefet, Mursi`nin göreve başlamasının yıldönümü 30 Haziran`da, Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nı hedef olan bir gösteri planlıyor. Hükümet, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde gösteri ve yürüyüş yapmayı yasaklarken, Kahire dışındaki şehirlerde de Mursi`nin istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi talebiyle gösteriler düzenlenmesi bekleniyor.

Eş zamanlı olarak iktidardaki HAP ve diğer İslami eğilimli siyasi parti ve gruplar da Mursi`ye destek gösterileri yapacaklarını söylerken, asker ve polisin tarafsız kalacağı bildiriliyor. HAP, gösterilerinin muhaliflerden farklı bölgelerde yapılacağını, böylece kızgın kalabalıkların karşılaşmasının önleneceğini açıklamıştı.
 

dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir