• DOLAR 32.568
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2431.883
  • ...
ABD`den Taliban`a Gözdağı Doha Ofisini Kapatabiliriz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Taliban`ın barış görüşmelerine yönelik somut bir adım atmadığı takdirde Doha ofisinin kapanabileceğini söyledi.

Suriye`nin Dostları Çekirdek Grubu Toplantısı için cumartesi günü Katar`ın başkenti Doha`ya gelen Kerry, Taliban ile ABD arasında yapılacak barış görüşmelerinin gidişatına göre ofisin geleceğini gözden geçireceklerini belirterek, ``Kısa süre içinde Taliban tarafından ileriye dönük bir adım atılmazsa Doha`daki ofisin kapatılması ihtimalini düşünebiliriz`` dedi.

Taliban`ın Doha ofisi salı günü törenle açılmış, binanın girişine "Afganistan İslam Emirliği Taliban Ofisi" yazılı levha asılmıştı.

Gelişmeler üzerine Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Katar`da Taliban`ın ofis açmasına sert tepki göstermiş, bunun Kabil-Washington ilişkilerini etkileyeceği uyarısında bulunmuştu.

ABD, Katar hükümetinden Taliban`ın Doha ofisine asılan "Afganistan İslam Emirliği" levhasını kaldırmasını istemiş, çarşamba akşamı levha kaldırılırken bina üzerindeki bayrak da yarıya indirilmişti.

Taliban ile ABD arasında Doha`da yapılması planlanan barış görüşmeleri, Taliban`ın Doha ofisine ilişkin tartışmalar nedeniyle ertelenmişti.

Öte yandan cumartesi akşamı sona eren Suriye toplantısının ardından Kerry`nin pazar günü de Doha`da kalacak olması, Taliban temsilcileri ile sürpriz bir görüşme olabileceğinin sinyallerini veriyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir