• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Viranşehir Cami-Der`den `Yaz Kuran Kursları`na teşvik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde faaliyetlerde bulunan Cami-Der, Pazartesi günü açılacak olan Yaz Kuran Kursları`na katılım amacıyla velilere çağrıda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya, "Geleceğimiz ve her iki dünyada göz aydınlığımız olan yavrularımızı imanlı yetiştirmeli ve imanlı yetişmeleri için her fırsatı değerlendirmeliyiz. Pazartesi günü açılacak Yaz Kur`an Kursları`na bütün yavrularımızı göndermeli ve takipçisi olmalıyız. Kuranın feyiz ve bereketinden hem bizler istifade etmeli ve hem de çocuklarımızın istifadesi için teşvikte bulunmalıyız" dedi.

Kaya, açıklamasının devamında, "Peygamber Efendimiz, `En hayırlınız Kur`an`ı öğrenen ve öğretendir` buyurarak, Kur`an`ı öğrenmenin ve öğretmenin ehemmiyetini belirtmiştir. Kız ve erkek bütün çocuklarımızı camilere göndermeliyiz. Camiye gidemeyecek olanlar ise, mahallerde bilenlerden öğrenmelidir. Esnaflar da bilmeyen komşularına öğreterek, bu seferberliğe katılmalıdır. Cami-Der olarak Pazartesi`den itibaren bütün üye ve gönüllülerimiz ile birlikte yavrularımızı Yaz Kur`an Kursları`na yönlendirecek, takipçisi olacak ve kuran eğitiminin yaygınlaşması için gerekli çalışmalarda bulunacağız. Bütün ilçe halkımızı bu konuda üstlerine düşeni yapmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cami-Der geçen yıllarda da Kur`an eğitiminin yaygınlaşması için çalışmalarda bulunmuş ve bu çalışmalar kapsamında binlerce Elifba`yı ücretsiz olarak dağıtmıştı.(Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir