• DOLAR 32.516
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2487.197
  • ...
"Tüm Müslümanlara dua edelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Bu gece idrak edilecek olan Berat Kandili münasebetiyle açıklamalarda bulunan bölge alimlerinden Molla Muhammed Ekinci, bu gece çok dua edilmesi gerektiğini belirtti.


Bu gecenin çok mübarek olduğunu belirten Ekinci, "Bu gecenin ismi Beraat'tir. Önce kendimize sonra da Müslümanlara tavsiyemiz şudur ki, bu gecede dua edelim ve ibadet için kendimizi hazır hale getirelim" dedi.


İlk önce tevbe edilmesi gerektiğine dikkat çeken Ekinci, " İstiğfar etmeliyiz, Müslümanların kinini kalbimizden çıkarmalıyız ve kalbimizi temizlemeliyiz Bu geceyi itaatle, ibadetle hassaten Müslümanlara duayla geçirmeliyiz. Bilhassa bu gün müstekbirler ve yandaşları tarafından mazlum Müslümanlar öldürülüyor. Teessüf ediyoruz ki, kendini Müslüman olarak tanıtanlar da bu zalimleri tanıyorlar, yalnız onlardan yana saf tutuyorlar. Allah Teâlâ (c.c) şöyle buyuruyor: 'Zalimlere meyletmeyin ateş size dokunur ve sizi yakar' Bu mübarek gecede hep beraber tüm Müslümanlara dua edelim, çünkü tüm Müslümanlar kardeştir" ifadelerini kullandı.


Müslümanlar arasındaki fırkacılığın ve adavetin bitmesi gerektiğine vurgu yapan Ekinci, "Allah Teâlâ Müslümanları uyandırsın, onları dinlerine döndürsün. Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurmuştur; 'Kim ki Müslümanların haline önem vermez ve dertleriyle dertlenmezse, onlardan değildir' Hz. Ömer( r.a ) şöyle demiştir: 'Biz zelil bir kavim idik, Allahu Teâlâ bizi İslam'la aziz kıldı. Kim ki izzeti İslam dışında ararsa, Allahu Teâlâ onu zelil kılar' İslam aleminin uyanık olması gerekir" şeklinde konuştu.(Muhammed Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir