• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
 Başörtüsü Eylemleri`nde Bu Hafta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rahman, Rahim Allah`ın Adıyla:

Hem başlarına bir fitne kopmayacak sandılar da kör ve sağır kesildiler, sonra Allah tevbelerini kabul buyurdu, sonra içlerinden bir çoğu yine kör ve sağır kesildiler, şimdi de Allah görüyor ne yapıyorlar.

(Maide Suresi 71. Ayet)

Sevgili Dostlar Değerli Basın Mensupları:

Sosyal olayları tesadüfler ile izah etmek artık ülkenin gerçek bir vakası haline dönüştü. Birbirileri ile bağlantı kurulabilecek her olay o sihirli sözcük ile örtbas ediliyor. `tesadüf` bizde bu gün tesadüfen bazı tesadüflerden bahsetmek istiyoruz. Tesadüfen bir araya gelmiş insanlar gezi parkında tesadüfen eylem yapıp tesadüfen polis ile çatışıyorlar. Polis de tesadüfen orantısız bir güç ile biber gazı kullanıyor. Tesadüfler birbirinin peşisıra geliyor. İngiliz istihbarat şefi Türkiye`ye geliyor o günlerde tesadüfen…

İsrail istihbarat örgütü mossadın şeflerinden tamir pardo başbakan ile görüşmek için ülkemizde… ajandasında mavi Marmara olaylarından Hamas Türkiye ilişkilerine, Gazze ambargosundan Suriye`ye nice gündemi oluşturan konular var. Olası bir Ortadoğu müdahalesinde Türkiye`nin ve israilin konumları ne olacak ? görünürdeki yakınlaşmanın düzeyi ve dozajı hangi boyutta olacak? Bu olası durumu hangi tesadüfler belirleyecek ?...

Ürdün`de yapılan ameriKANın da katıldığı Askeri tatbikat sonrasında 700 ameriKAN askeri ve bununla birlikte onlarca savaş uçağı ve patriotların Ürdün`de kalması söz konusu. Amerika Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar`dan sonra Ürdün`de de Askeri varlığını güçlendirmekte bölgede kalıcı olduğunu ve güçlü bir şekilde bölge siyasetine müdahil olacağını açıkça belli etmekte.

Son günlerde Konya hava sahası pek alışık olmadığımız görüntüler ile şenlenmekte. Devasa C-130 herküles uçakları hava sahamızda görünmekteler. En son körfez savaşında aktif silah taşımacılığında kullanılan bu uçaklar her halde Konya hava alanına buğday taşımıyorlar. Türkiye`nin kamuoyu ile paylaşılmış herhangi bir silah alımı söz konusu olmadığına göre bu uçakların Konya hava alanına bu kadar sık uğramaları tamamen tesadüf…

Suriye`nin Halep bölgesinde Türkmenlerin oluşturduğu direniş örgütlenmelerinin yarı bağımsız bir görüntü arz etmelerinin de bahsedilen olaylarla hiçbir alakası yoktur kesinlikle!

Ülkemizin iç ve dış siyasetinde bir kaosa doğru sürüklendiği şu günlerde sosyal ve siyasal olaylar hususunda bağlantılı yorumlar yapıp komplo teorisyenliğine soyunanların varlığı da onlarda tesadüf… akıllı bir adam kalkıp da olaylar arasında bağlantı kurup bu bağlantılar sonucunda geleceğe yönelik basiretli yorumlar mı yapar ?(!) en güzeli her şeyi tesadüf ile ifade etmek.(!)

Son olarak emperyalizme karşı direnişin kalesi olan Afganistan`ın Taliban önderliğindeki direniş güçlerinin katarda resmi bir temsilcilik açmalarını hem kendilerini dünya kamuoyuna açık bir şekilde ifade etmesi imkanından dolayı merakla hem de bu resmi temsilciliğin katarda açılmış olmasından dolayı tedirginlik ile izlemekteyiz. Afgan direnişinin de bir tesadüfe kurban gitmesi endişemizi kamuoyu ile paylaşır Müslümanları bütün tesadüflere karşı uyanık olmaya davet ediyoruz.

Tarihin bir ibret levhası olduğu sonu kan ve zulümle bitecek heyecanların bulunmadığı tevhit ve adalet üzere kurulu bir dünyada yaşama umudu ile hepinizi 303. Haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere Allah`a emanet ederiz.

KONYA İNANÇ ÖZGÜRLÜKLERİ PLATFORMU 13 ŞABAN1434 22/ 06 / 2013

 

TÜRKİYE DURAN TAŞ DEVRİ ADAMI DEĞİL, KOŞAN ADAM İSTİYOR, ÇEKİLİN HALKIN ÖNÜNDEN

427.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI
Başta başörtü yasağı olmak üzere, sadece meydanlarda değil, insan hakları ihlalleri, yasakların da de arkasında duran, çağdışı “Kemalist duran adamlar” değil !, yasaklardan, insan hakları ihlallerinden, özgürlüklere doğru koşan adamlara ihtiyaç var mesajı, Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformunun, 9.yıl, 427. hafta basın açıklamasının konusuydu. Basın açıklamasını İnsan Hakları Savunucuları Derneği genel başkan yardımcısı Orhangazi Ergin yaptı. Basın açıklamasından önce genel başkan Ali Akbaş “Çekilin önümüzden, koşan adamlar geliyor” pankartı tutarak, basın açıklamamsının yapıldığı yerde bir koşma şov yaparak, Türkiye`nin takozu Kemalist duran adamlara gönderme yaptı.

BASIN AÇIKLAMSININ TAM METNİ:

KOCAELİ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU 9.YIL, 427.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI, İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI DERNEĞİ
GENEL MERKEZİ- KOCAELİ- TÜRKİYE-
TÜRKİYE İNSANİ VE İSLAMİ İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI
İZMİT ÖZGÜRLÜK MEYDANI KOCAELİ- TÜRKİYE


Değerli halkımız ve basın mensupları, 90 senden beri bu halkın önünde duran adamlar yine devrede. Bunlar 90 sene boyunca, halkın inancını özgürce yaşamasının önünde dim dik durdular. Bakmayın özgürlük şampiyonluğu yaptıklarına, ne zaman başörtüsüne özgürlük girişimi olsa önünde durup, soluğu anayasa mahkemesinde aldılar. Kuran öğrenmenin önünde durdular, kuran öğrenme yaşını 13`e çıkarttılar, imam hatiplerin orta kısımlarını kapattırarak, halkın çocuğuna dinini öğretmesinin önünde durdular. Krizin teğet geçmediği bir Türkiye var, hızlı trenler devreye girecek, bölgenin en büyük hava limanı yapılacak, köprülerle halk rahatlayacak, fakat 90 senden beri duran adamlar, şimdi buların da karşısında duruyorlar.

Senelerce kendi inançları Kemalizmi bu halka zorla dayattılar, ufak çocukların ilköğretimden itibaren beyinlerini yıkadılar, bu ideolojik dayatmaların, yasakların ve inanç düşmanlığının da arkasında da dim dik durdular. Bu duran adamların kan kusturduğu halk, bunları 63 seneden beri sandığa gömüyor. Baktılar darbe ellerinden gitti, arka bahçe, taraflı yargı ellerinden gitti, bu günlerde antidemokratik yöntemlerle iktidarı ele geçirmenin arkasında duruyorlar. Güvenlik güçleri bu Vandalların şerrine izin vermedi, antidemokratik şiddetle iktidarı değiştirmelerine izin vermedi, şimdide meydanlarda duruyorlar. Herkes bunlara baskın da 90 senedir bu halkı durduran, “duran adamları” görsün.

Ey duran adamlar, 90 senden beri bu ülkeyi baskı ve dayatmalarınızla durdurdunuz daha yetmedi mi? bu halkı hala kendiniz gibi olduğu yerde saydırmak mı istiyorsunuz?. Peygamberimiz aleyhisselam buyurdu ki, “iki günü aynı olan zarardadır”. Bu halk artık durmayı değil, yürümeyi, koşmayı öğrendi. Bu halka duran adamlar değil, yürüyen koşan adamlar lazım. Bundan sonra Kemalist zihniyetin “duran adam”, “yerinde sayan, aciz, tembel adam” insan profiline karşı, İslam inancının gereği, “iki günü aynı olan zarardadır” anlayışının gereği, koşan adamları getiriyoruz. Artık bu ülkenin halkı koşuyor ve sizlerin Kemalist zihniyetinizin ürünü “duran adam “ değil, kendi koşmasına ayak uydurabilecek, “koşan adamları” istiyor. Sizin gibi çağdışı, gericiler yerinde dursun, dünya ilerliyor, bu ülkenin insanı koşuyor artık, bu ülkede sizin gibi halka, ayak bağlarına, takozlara ihtiyaç yok. Çağdaş dünyada da, artık, 100 sene öncesinin düşüncelerini sayıklayan, “Kemalist duran ve durduran adam”lara yer yok.

Özgürlük” naraları atarak yaptığınız eylemlerin asıl amacının, bu Müslüman halkı, Kemalist anlayışın esir ettiği o çağdışı günlere döndürmek olduğunu herkes biliyor. Başörtülü hamile kadınlara saldırıyor, ölesiye dövüyor, bebeğini düşürmesine sebep oluyorsunuz. Siz çevreci değil, doğmamış bebek katillerisiniz.

Eylem yaparken, İzmir`de sabah namazına giden cemaate kadınlı, erkekli ağza alınmayacak küfüler ettiğinizi, sosyal medyada herkes duydu. Hızınızı alamadınız Kocaeli`nin Çınarlı mahallesinde camiye saldırıp camlarını kırdınız ve 5 kişiyi yaraladınız. Sizin amacınız, özgürlük ve çevre değil, dış güçlerin piyonluğunu yapıp, bu ülkeyi Irak ve Suriye`ye çevirmek. 5 kişi yaralanınca, anında buna tepki veren 5 bin kişi orada toplanıyor. Duyarlı davranıp olaya müdahale eden, vali ve belediye başkanın konuşmaları olmasa, halkı sakinleştirmese, birkaç saat içinde, belki de 50 bin kişi orada toplanacaktı.

Halkı yatıştırıcı tutumlarından dolayı, Kocaeli Valisine ve belediye başkanına teşekkür ediyoruz. Onların girişimleri sayesinde halk yatışıyor ve bu sözde çevreci, özgürlükçü, özdeyse İslam düşmanlarına karşı bir harekete girişmiyor. Buradan tüm halkımıza sesleniyoruz; Bunlar bitmiş Kemalist zihniyetinin son çırpınışlarıdır. Sakın ha bu tahriklere kapılarak, bu halk düşmanlarına istediklerini vermeyin, sizi olayların içine çekmelerine müsaade etmeyin.

Güvenlik güçleri, hukuk görevinin başındadır ve gerekeni yapmaktadır. Kemalist zihniyetin yaptığı insan hakları ihlallerine, saldırılara, şiddete asla kendi imkânlarınızla cevap vermeye kalkmayın, sabırlı olun. Bunlara verilecek bir cevap, sizlerin haklı davanızda haksız duruma düşmenize sebep olur ki, onların da istediği odur. Bu günler geride kalacak ve bu tür olaylar biten, son perdeyi oynayan, Kemalist anlayışın maskesinin bir an evvel düşüp, halk tarafından daha iyi tanınmasını sağlayacaktır. Basın açıklamasına katıldığınız için teşekkür ediyoruz.

Basın açıklamasını gerçekleştiren İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI DERNEĞİ

 

Fotoğraf: TÜRKİYE  DURAN TAŞ DEVRİ ADAMI DEĞİL, KOŞAN ADAM İSTİYOR, ÇEKİLİN HALKIN ÖNÜNDEN.427.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI
HABERİN VİDEOSU
http://www.youtube.com/watch?v=QPRtHZRYsa4&feature=youtu.be
HABER:
Başta başörtü yasağı olmak üzere, sadece meydanlarda değil, insan hakları ihlalleri, yasakların da de arkasında duran, çağdışı “Kemalist duran adamlar” değil !, yasaklardan, insan hakları ihlallerinden, özgürlüklere doğru koşan adamlara ihtiyaç var mesajı, Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformunun, 9.yıl, 427. hafta basın açıklamasının konusuydu. Basın açıklamasını İnsan Hakları Savunucuları Derneği genel başkan yardımcısı Orhangazi Ergin yaptı. Basın açıklamasından önce genel başkan Ali Akbaş “Çekilin önümüzden, koşan adamlar geliyor” pankartı tutarak,  basın açıklamamsının yapıldığı yerde bir koşma şov yaparak, Türkiye`nin takozu Kemalist duran adamlara gönderme yaptı.
BASIN AÇIKLAMSININ TAM METNİ:
KOCAELİ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU 9.YIL, 427.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI, İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI DERNEĞİ
GENEL MERKEZİ- KOCAELİ- TÜRKİYE-
TÜRKİYE İNSANİ VE İSLAMİ İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI
İZMİT ÖZGÜRLÜK MEYDANI   KOCAELİ- TÜRKİYE
Değerli halkımız ve basın mensupları, 90 senden beri bu halkın önünde duran adamlar yine devrede. Bunlar 90 sene boyunca, halkın inancını özgürce yaşamasının önünde dim dik durdular. Bakmayın özgürlük şampiyonluğu yaptıklarına, ne zaman  başörtüsüne özgürlük girişimi olsa önünde durup, soluğu anayasa mahkemesinde aldılar. Kuran öğrenmenin önünde durdular, kuran öğrenme yaşını 13`e çıkarttılar, imam hatiplerin orta kısımlarını kapattırarak, halkın çocuğuna dinini öğretmesinin önünde durdular. Krizin teğet geçmediği bir Türkiye var, hızlı trenler devreye girecek, bölgenin en büyük hava limanı yapılacak, köprülerle halk rahatlayacak, fakat 90 senden beri duran adamlar,  şimdi buların da karşısında duruyorlar.
Senelerce kendi inançları Kemalizmi bu halka zorla dayattılar, ufak çocukların ilköğretimden itibaren beyinlerini yıkadılar, bu ideolojik dayatmaların, yasakların ve inanç düşmanlığının da arkasında da dim dik durdular.  Bu duran adamların kan kusturduğu halk, bunları 63 seneden beri sandığa gömüyor. Baktılar darbe ellerinden gitti, arka bahçe, taraflı yargı ellerinden gitti, bu günlerde  antidemokratik yöntemlerle iktidarı ele geçirmenin arkasında duruyorlar. Güvenlik güçleri bu Vandalların şerrine izin vermedi, antidemokratik şiddetle iktidarı değiştirmelerine izin vermedi, şimdide meydanlarda duruyorlar. Herkes bunlara baskın da 90 senedir bu halkı durduran, “duran adamları” görsün.
Ey duran adamlar, 90 senden beri bu ülkeyi baskı ve dayatmalarınızla durdurdunuz daha yetmedi mi? bu halkı hala kendiniz gibi olduğu yerde saydırmak mı istiyorsunuz?. Peygamberimiz aleyhisselam buyurdu ki, “iki günü aynı olan zarardadır”. Bu halk artık durmayı değil, yürümeyi, koşmayı öğrendi. Bu  halka duran adamlar değil, yürüyen koşan adamlar lazım. Bundan sonra Kemalist zihniyetin “duran adam”, “yerinde sayan, aciz, tembel adam”  insan profiline karşı, İslam inancının gereği, “iki günü aynı olan zarardadır” anlayışının gereği, koşan adamları getiriyoruz. Artık bu ülkenin halkı koşuyor ve sizlerin Kemalist zihniyetinizin ürünü “duran adam “ değil, kendi koşmasına ayak uydurabilecek, “koşan adamları” istiyor. Sizin gibi çağdışı, gericiler yerinde dursun, dünya ilerliyor, bu ülkenin insanı koşuyor artık, bu ülkede sizin gibi halka, ayak bağlarına, takozlara ihtiyaç yok. Çağdaş dünyada da, artık, 100 sene öncesinin düşüncelerini sayıklayan, “Kemalist duran ve durduran adam”lara yer yok.
Özgürlük” naraları atarak yaptığınız eylemlerin asıl amacının, bu Müslüman halkı, Kemalist anlayışın  esir ettiği o çağdışı günlere döndürmek olduğunu herkes biliyor. Başörtülü hamile kadınlara saldırıyor, ölesiye dövüyor, bebeğini düşürmesine sebep oluyorsunuz. Siz çevreci değil, doğmamış bebek katillerisiniz.
Eylem yaparken, İzmir`de sabah namazına giden cemaate  kadınlı, erkekli ağza alınmayacak küfüler ettiğinizi, sosyal medyada herkes duydu. Hızınızı alamadınız Kocaeli`nin Çınarlı mahallesinde camiye saldırıp camlarını kırdınız ve 5 kişiyi yaraladınız. Sizin amacınız, özgürlük ve çevre değil, dış güçlerin piyonluğunu yapıp, bu ülkeyi Irak ve  Suriye`ye çevirmek. 5 kişi yaralanınca, anında buna tepki veren 5 bin kişi orada toplanıyor. Duyarlı davranıp olaya müdahale eden, vali ve belediye başkanın konuşmaları olmasa, halkı sakinleştirmese, birkaç saat içinde, belki de 50 bin kişi orada toplanacaktı.
Halkı yatıştırıcı tutumlarından dolayı, Kocaeli Valisine ve belediye başkanına teşekkür ediyoruz. Onların girişimleri sayesinde halk yatışıyor ve bu sözde çevreci, özgürlükçü, özdeyse  İslam düşmanlarına karşı bir harekete girişmiyor. Buradan tüm halkımıza sesleniyoruz; Bunlar bitmiş Kemalist zihniyetinin son çırpınışlarıdır. Sakın ha bu tahriklere kapılarak, bu halk düşmanlarına istediklerini vermeyin, sizi olayların içine çekmelerine müsaade etmeyin.
Güvenlik güçleri, hukuk görevinin başındadır ve gerekeni yapmaktadır. Kemalist zihniyetin yaptığı insan hakları ihlallerine, saldırılara, şiddete asla kendi imkânlarınızla cevap vermeye kalkmayın, sabırlı olun. Bunlara verilecek bir cevap, sizlerin haklı davanızda haksız duruma düşmenize sebep olur ki, onların da istediği odur. Bu günler geride kalacak ve bu tür olaylar biten, son perdeyi oynayan,  Kemalist anlayışın maskesinin bir an evvel düşüp, halk tarafından daha iyi tanınmasını sağlayacaktır. Basın açıklamasına katıldığınız için teşekkür ediyoruz.
Basın açıklamasını gerçekleştiren İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI DERNEĞİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ORHANGAZİ ERGİN                                            ihsd@hotmail.com                                 05352344479

Bu haberler de ilginizi çekebilir