• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 BATMAN- 12 Temmuz Salı Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle; 

 

Medya Gazetesi; "Batman Çayı Cana Doymuyor"
Batman`da serinlemek için Batman çayına giren bir genç boğularak yaşamını yitirdi. Alınan bilgilere göre, arkadaşlarıyla Batman`a 15 km uzaklıktaki Şerbetli mevkisinde pikniğe giden Yaşar Güneş (25), serinlemek için girdiği Batman çayında akıntıya kapılarak kayboldu. DSİ şube müdürlüğü ekipleri akıntıyı durdurmak amacıyla baraj kapaklarını kapattı. Yapılan arama çalışmaları sonucunda Güneş`in cesedi bulunarak sudan çıkarıldı. 

" Evi Yıktırılan Vatandaştan Tepki" 
Batman`da köy merasında ve kaçak olduğu gerekçesiyle iki katlı inşaatı yıktırılan 4 çocuk babası Hayrettin Taş adlı vatandaş bölgede 60`a yakın benzeri yapı olmasına rağmen sadece kendi inşaatının yıktırılmasına tepki gösterdi. 

Pusula Gazetesi; " Batman Çayı Can Aldı" 
Batman çayına girdikten sonra girdaba yakalanarak boğulan gencin cesedine ise uzun uğraşlar sonunda ulaşılabildi. Arkadaşlarıyla beraber Batman`a 15 km uzaklıkta bulunan Şerbetli mevkiine pikniğe giden Yaşar Güneş`in (25) serinlemek için suya girince girdaba kapılarak boğuldu. Yaşar Güneş`in çırpındığını fark eden arkadaşları Güneş`i bir türlü kurtaramadı. Olay yerine çağırılan sivil savunma ekiplerinin saatler süren aramaları sonuçsuz kaldı. Yaşar Güneş`in yakınları ise Batman çayı kenarında yapılan arama çalışmalarını yaşlı gözlerle izledi. 24 saat süren aramanın ardından Güneş`in cansız bedenine ulaşıldı. 

" Boğulma Vakalarına Karşı Uyarı" 
Batman`da son zamanlarda yaşanan boğulma olayları üzerine açıklama yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Eşref Ariç, vatandaşlara uyarılarda bulundu. 
Doğuş Gazetesi; "Evi Yıktırılan Vatandaştan Üvey Evlat Tepkisi" 
Batman da Mera bölgesinde ve kaçak olduğu gerekçesiyle iki katlı inşaatı yıktırılan 4 çocuk babası Hayrettin Taş, çevrede 60 a yakın benzeri yapı olmasına rağmen sadece kendi inşaatının yıktırılmasıyla üvey evlat muamelesi gördüğünü savundu. 

"Boğulma Vakalarına Karşı Uyarı" 
Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürü Eşref Ariç, sıcakların artması ve vatandaşların sıcaklardan kaçarak suya girmeleri sonucu artan boğulma olayları ile ilgili vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. 

Mezopotamya Gazetesi; "Sason Da Klor Ölçümleri Düzenli Yapılıyor

Sason Belediyesi ve Sason TSM` nin ortak çalışmalarıyla ilçedeki şebeke sularının klor ölçümleri düzenli olarak yapılıyor. Şebeke sularının temiz olduğunu belirten TSM (Toplum Sağlığı Merkezi) Çevre Sağlık Teknisyeni Metin Şahin, vatandaşlardan yaz aylarında havaların ısınmasıyla oluşabilecek enfeksiyonların önüne geçebilmeleri için evlerinde kullandıkları depoları temizlemelerini istedi.

 

Batman Postası Gazetesi; "Serinlemek İçin Suya Giren Genç Boğuldu" 

Batman merkeze bağlı şerbetli köyünde serinlemek için batman Çayına giren 25 yaşındaki genç boğularak can verdi. Batman merkeze bağlı şerbetli köyünde serinlemek için batman Çayına giren 25 yaşındaki genç boğularak can verdi. 6 kişilik arkadaş grubu ile gittikleri Batman Çayı`nda, Şerbetli Köyü mevkiinde serinlemek amacıyla suya giren Gercüş nüfusuna kayıtlı Yaşar Güneş (25) boğularak hayatını kaybetti.Acil yardım talebi üzerine olay bölgesine giden Batman Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren başlayan arama çalışmaları sonucunda sabah saatlerinde gencin cansız bedenine ulaştı. Genç yaşta yaşama veda eden gencin cenazesi, yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi. 

"Boğulma Vakalarına Karşı Uyarı Yapıldı!" 
Havaların ısınması ile bir aylık sürede kentte üç boğulma vakası yaşandığına dikkat çeken İl Afet ve Acil Durum Müdürü Eşref Ariç, vatandaşları uyardı.

 

Batman gazetesi; "Atlar, Kasaba Mı Gidecekti" 
Polis tarafından Grosmar kavşağında durdurulan ve içerisinde 10 adet at olan kamyonet, görevli ekiplerce evraklarının eksik olması sebebiyle Zabıta ve İl Tarım Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Menşe şahadetnamesi olmadığı bildirilen atlar muhafaza amaçlı olarak Batman Belediyesi Mezbahanesine bırakıldı. Sabaha karşı polise başvuran Ş.T. isimli mezbahana görevlisi atlardan birinin kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca çalındığını bildirdi. 
Atlar ne olacaktı? 

Bir kamyonette bulunan 10 at, polisin dikkatini çekti. Yasal olarak tırnaklı hayvanların sevki için mutlak surette menşe şahadetnamesi gerektiğini polis, atlara ait belge bulamadı. Atların kesilebileceği kuşkusuna kapılan polis yasal prosedürü uygulayarak atları Belediye Zabıtasına teslim etti. Ancak 10 attan birisinin sabaha karşı mezbahanenin önünden çalınması kafaları karıştırdı. Bazı vatandaşlar, çalınan atın kesilmiş olabileceğini iddia ettiler. 

"Mera Bölgesinde Bulunan Bir Ev Yıkıldı" 
Mera bölgesinde kaçak olduğu gerekçesiyle iki katlı inşaatı yıkılan vatandaş, çevrede sadece kendi evinin yıkılmasına tepki gösterdi. Hayrettin Taş, geçen yıl Çamlıtepe Mahallesinde inşaatını yaptığı, fakat maddi imkânsızlıktan tamamlayamadığı iki katlı inşaatının Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından haberi olmadan yıktırıldığını söyledi. O bölgede 60`a yakın benzer ev olduğu halde sadece kendi inşaatının yıktırılmasıyla üvey evlat muamelesi gördüğünü savundu. Taş, "Geçen Cuma günü haberim olmadan Tarım İl Müdürlüğü ekipleri "Merada ve kaçak olduğu" gerekçisiyle inşaat halindeki evimi yıktılar. Çevrede 60-70 ev olduğu halde diğerlerine yıkım kararı verilmezken neden yalnızca benim evim yıkıldı. 4 çocuğum var, bu inşaatı borç alarak yaptırmıştım. Mağduriyetimin gidermelerini istiyorum." dedi.

 

Çağdaş Gazetesi; "Yaşayamadı!" 
Askere giden arkadaşının davetine katılan 25 yaşındaki Yaşar Güneş, önceki akşam girdiği Batman çayında cansız bedeni çıktı. Ailesi ve yakınları Yaşar`a gözyaşı döktü. 

 

TALİHSİZ YAŞAR! 
Sıcak havalarla birlikte Batman`ın akarsuları son bir ayda üçüncü canı da aldı. Önceki akşam 17.00 sularında bir arkadaşını askere uğurlamadan önce verilen daveti kıramayan 25 yaşındaki Yaşar Güneş, yüzmeme bilmemesine rağmen Batman çayına girdi. Şerbetli köyü yakınlarında 15. Kilometrede Batman çayına 6 arkadaşıyla birlikte giren talihsiz Güneş, bir anda sulara kapıldı. Arkadaşlarının müdahalesinin yetersiz kaldığı olayda Güneş`in boğulduğu haberi üzerine çevredeki köylüler de Batman çayı kenarında geç saatlere kadar arama çalışmalarında bulundu. 

 

M. Sıddık Demir-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir