• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Bizi Tam 40 Yıl Kandıran Nurcu! Süleyman!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün 1968 yılının Başbakanı Süleyman Demirel’in o dönem yaptığı ve tarihe geçecek “İmam-Hatip okulları taassuba karşı açılmış aydınlık pencerelerdir" açıklamasının yıl dönümü

 

Bundan 44 yıl önce yani 1968’de tam da bugün dönemin Başbakanı Süleyman Demirel, o dönem tarihe geçecek bir açıklama yaparak, “İmam-Hatip okulları taassuba karşı açılmış aydınlık pencerelerdir" demişti.

 

Evet, o zamanların Nurcu! Süleyman’ı Demirel, İslami kesimin oylarını alabilmek için bu türden açıklamaları sık sık hem de defaatle yapıyordu. Peki, aynı Demirel’e ne oldu da 28 Şubat döneminde, taassuba karşı açılmış bir pencere olarak gördüğü imam-Hatip’lerin kapatılmasını isteyen cuntacılara dönemin Cumhurbaşkanı olmasına rağmen karşı gelmedi ve yüz binlerce ortaokul öğrencisinin mağdur olmasına sebebiyet vererek çıkarılan kanunun altına imzasını attı.

 

Süleyman Demirel her ne kadar 28 Şubat sürecinde benim parmağım yok dese de 40 yıl boyunca kandırdığı ve kendisine Nurcu! Süleyman diyerek yüzde 46 gibi bir oyla iktidara getiren Anadolu halkı tarafından geç de olsa tanındı. Umarız bizler yani Anadolu halkı biraz daha basiretli oluruz da bizleri kandırmaya çalışan Nurcu! Süleyman’lara kanmayız.

 

Tarih: 12 Eylül 2012

 

Mustafa Çiçek / Adana
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir