• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Onlarca köy, kirli suya isyan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Köylerinin yakınından geçen derenin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların zehirli atıklarından dolayı kirlendiğini ve bu yüzden tarlalarından mahsul alamadıklarını iddia eden köylüler, temiz su eylemi yaptı. 23 köyden temsilci ve halkın katıldığı davullu zurnalı eylemde basın açıklaması yapıldı.

Yeşilsu Parkı'nda toplanan onlarca kişi köylerinin yakınından geçen derenin fabrika atıklarından dolayı kirlendiğini belirterek temiz su eylemi yaptı. Organize sanayi bölgesindeki fabrikaların zehirli atıklarından dolayı derelerin kirlendiğini ve canlıların öldüğünü söyleyen köylüler, ellerindeki dövizleri açarak halaylar çekti.

Halayın ardından köylüler Balıklı Parkı'na yürüdü. Balıklı Parkı'nda toplanan ve sık sık temiz su istediklerini dile getiren köylüler burada basın açıklaması yaptı.

Köylüler adına basın açıklamasını okuyan Tatlıcaklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Karakurt , " Burada bulunma sebebimiz yıllardır Organize Sanayi Bölgesinden bulunan fabrikalardan deremize akıtılan atık ve zehirli sular. Bu sular bölgemizde ağaçların kurumasına, canlıların yok olmasına, insanların çeşitli hastalıklara yakalanmasına sebep olmaktadır. Bu sular 23 köyü etkilemektedir."dedi.

Karakurt, "Çocuklarımız bu dere içerisinde yüzerlerdi. Geçlerimiz balık tutardı. Valiliğiimize Kaymakalığımıza ve ilgili Bakanlığımıza defalarca baş vurmamıza rağmen hiç bir sonuç alınamamıştır."ifadelerine yer vererek Organize Sanayi Bölgesinde kimyasal atıkları dereye bırakan fabrika yetkililerinin insanlık suçu işlediğini vurguladı.(Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir