• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğretmenlerden Silopi elektrik üretim tesislerine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Silopi ilçesine bağlı çalışkan Beldesinde görev yapan öğretmenler Silopi Elektrik Üretim Tesislerine incelemelerde bulunarak tesis de görev yapan Çinliler ile bir araya geldiler.

 

Öğretmenler belde de uzun zaman zamandır görev yapmalarına rağmen ilk kez tesisleri gezme imkanı bulduklarını ifade ettiler.

 

Geziye katılan öğretmenlerden Gözde Pirin, "Buraya gelmeden önce ön yargılarım vardı. Geldik, gördük, bilinçlendirildik. Ön yargılarım kırıldı. Şuanda olumlu düşüncelerim var. Öğrencilerimizi de bu yönde bilinçlendireceğiz" dedi.

 

Bir başka öğretmen Selma Gülnar "Daha önce termik santrale karşı bir önyargım yoktu. Bunları daha önce okudum. Ben Karadenizliyim. Karadeniz'de de yapılmak isteniyor. Aslında ihtiyacın karşılanması için farklı şeyler kullanılmadır. Çevreye zarar verecek olursa getirmemek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

Silopi Elektrik Üretim Tesisleri İdari İşler Müdürü Serdar Tarhan ise, Çalışkan beldesindeki öğretmenlere santral hakkında bilgi verdi.

 

1400 çalışanı bulunan tesisin yıllık yaklaşık 900 milyon Kwh saat elektrik ürettiği, santral çalışanlarının 200'ünün Çinli olduğu belirtildi. (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir