• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
Haydi Camiye, Kur'an öğrenmeye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


MARDİN - Okulların tatil olması sonrası Türkiye'nin dört bir yanında açılan Kur'an kursları öğrencilerini bekliyor. Kayıtların başlamasıyla yoğun bir rağbet gören kurslarda Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra İslami bilgiler de öğretiliyor. Mardin'in Kızıltepe(Qoser) ilçesinde bulunan Sultan Mehmet Camii de bu hayırlı hizmeti ifa edecek olan yerlerden sadece bir tanesi.

Cami imamı Abdülillah Elalmış, Kur'an kursuna yoğun bir talep olduğunu belirterek, "Yaz Kur'an kursumuz ayın on yedisinden itibaren kayıtlarına başlamıştır. Şu ana kadar 45 kız, 40 erkek toplamda seksen beş öğrenci başvuruda bulunmuştur. Kayıtlarımız ayın 24'ne kadar devam edecektir. Beklentimiz yüz öğrenci üzeridir. İnşallah tüm camilerde bu yoğunluk olur. Gerçekten çok sevinçliyiz halkın Kur'an'a yönelmesi ve Allah(c.c.) kitabını gönüllere yerleştirmesi gerçekten çok sevindirici. Normalde ayın yirmi dördünden itibaren Kur'an dersine başlayacaktık yalnız talep yoğun olduğu için derslere erken başladık" dedi.

Ailelere de seslenen Abdülillah Hoca, "Eskiden yaş sınırı vardı, elhamdülillah o da kalktı. Kaç yaşında olursa olsun çocuklarınızı gönderin. Onlara Kur'an-ı Kerim'i öğretelim, dinin temel bilgilerini öğretelim, dinin erkânını öğretelim, namaz kılmayı öğreteceğiz. Kuran öğrenmeye gelen çocuklar ve dinini öğrenen çocuklar, yarın topluma da faydalı olacaklar, anne babasına da iyi olacaklar. Anne ve babalardan istirhamım şudur ki çocuklarını camiye göndersinler. Çocuklar gelip camileri görsünler, tanısınlar, kokusunu alsınlar. Camiyle büyüyen çocuklar esrar, eroin, Bali gibi uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan da uzaklaşırlar. Belki anne babalar siz okuyamadınız, fakat çocuklarınızı gönderin onlar okusunlar" diyerek çocukların ahiret gününde anne balarına şefaatçi olacağına dikkat çekti.

Allah'ın(c.c) ilk emrinin 'oku' olduğunu, Resulullah'ın (s.a.v.) da Kur'an-ı Kerim öğrenmeyi çok tavsiye ettiğini belirten Abdülillah Hoca, çocuklarını camiye gönderen aileleri tebrik ederek "Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.
(Mehmet Aslan / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir