• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Çözüm Sürecinde 2. Aşama Tamamlanmak Üzere
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çözüm sürecinde ikinci aşama için trafik hızlanırken, PKK ’nin önümüzdeki bir hafta içerisinde sınır dışına çekilmeyi tamamlayacağı öğrenildi. Sırada hükümetin atacağı adımlar var. BDP ’lilerin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile yaptığı görüşmenin ardından pazartesi yapılacak bakanlar kurulu toplantısında 25 maddelik bir paketin ele alınacağı konuşuluyor.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın hükümetin çözüm sürecinde ikinci aşama için hazırlıklarını önümüzdeki hafta açıklayabileceğine dair sözleri, önümüzdeki haftaya ilgili beklentileri de arttırdı.

Rifat Başaran`ın Radikal`deki haberine göre Eşbaşkanlar Demirtaş ve Gültan Kışanak ile grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, önceki akşam Adalet Bakanlığı’nın sosyal tesislerinde Atalay ve Ergin’le görüşmüştü. BDP’nin Adalet Bakanlığı’na daha önce sunduğu dosyada 100’den fazla yasa değişikliği önerisi vardı. İlk aşamada 25 maddelik bir paketin Meclis Başkanlığı’na sunulması konusunda görüş birliğine varıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir