• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
Ev hanımlarına sigorta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - SGK Şanlıurfa İl Müdürlüğü ile Şanlıurfa Belediyesi ortaklaşa, aile ekonomisine destek olmak amacıyla Şanlıurfa Belediyesinin mikro kredi çalışmasından faydalanan kadınların, sigortalı olma konusunda bilinçlenmeleri için seminer düzenledi.

Düzenlenen seminerde ev hanımlarının düşük ücretle sigortalanarak emekli olmalarına ilişkin bilgi verildi.

SGK İl Müdürü Yardımcısı Hakan Hastürk, sigortalı olmanın ne kadar önemli olduğu konusunda slâyt gösterimi eşliğinde bilgi verdi.

Hastürk, "Evde makine dışında basit üretim yapan kadınlar, 20 gün yatıracak prim ile 30 gün üzerinden sigortalı sayılacak. Böylece prim gün sayılarını dolduran kadınlar emekliliğe hak kazanacak. Evinde, yöresel salça, kurutulmuş dolmalık biber, havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı gibi dokuma ürünleri üretenler; nakış işleri ve turistik eşya üreten, yaptığı yiyecekleri işyeri açmaksızın kermeslerde satanlar yararlanabilecek" dedi.

Yasa gereği kadınların bu çalışma ile gelir vergisinden de muaf tutulacağını söyleyen Hastürk, "İsteğe bağlı kadın sigortalılar, kazanç üzerinden prim ödeyerek bu hakka kavuşacak. Esnek çalışma modeli uygulanacak olan kadınlarımız 327 yerine 208 lira prim ödeyerek sigortalı olacak. Ancak burada kadınlarımız yapmış olduğu işlerde kesinlikle makine kullanmaması gerekiyor. Yine evinde basit üretim yapan kadınlarımız 20 gün olarak yatırılacak primleri ile 30 gün sigortalı sayılacak" diye konuştu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir