• DOLAR 32.566
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2431.003
  • ...
Müslümanlar Dünyanın Hedefinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başta Rusya, İngiltere ve Myanmar olmak üzere dünya coğrafyasının bir çok farklı ülkesinde yaşayan Müslümanlar çeşitli baskı ve zulme maruz kalıyorlar.

Yirmi milyonun üzerinde Müslüman`ın yaşadığı Rusya, son haftalarda Müslümanlar`a yönelik operasyonlarına hız verdi. Federal güvenlik servisi, son olarak bir mescidi basarak 300 Müslümanı gözaltına aldı.

Rus medyası yakalanan 300 kişinin 170`inin yabancı olduğuna vurguda bulunarak, olayın kaçak göçmen operasyonlarıyla benzeştiğini savunurken, Başşehir Moskova çevresindeki son operasyonların emrini veren Putin "milliyetçilik ve bölücülük adı altında toplumu bölmeye çalışanlara karşı savaşlarının devam edeceğini" söyledi. Rus emniyet kuvvetleri, bu yıl Moskova ve Sen Petersburg’da üç farklı mescide baskın yaptılar.

Irak savaşından bu yana Müslümanlara dönük mutedil mesajlar veren devlet başkanı Vladimir Putin, Kremlin`e ikinci kez çıktıktan sonra tavrını sertleştirdi.

Arap ülkelerindeki isyanların Rusya`daki Müslüman cumhuriyetlere tesir edeceğinden çekinen Putin`in geleneksel yaklaşımının dışına çıktığı iddia ediliyor. Soçi`de düzenlenecek kış olimpiyatlarının yaklaşması ve şehrin Çerkesler için taşıdığı sembolik anlamı da gözönüne alan Kremlin yönetimi sert tutumundan taviz vermiyor.

LONDRA`DA SALDIRILAR ARTIYOR

İngiltere`de de Müslümanlara yönelik saldırılar son dönemde artış gösteriyor. Son olarak bir yatılı okula yapılan ve kundaklama olduğu belirlenen saldırı ile ilgili soruşturma sürerken, polis halka sükûnet çağrısında bulundu. Dâr`ul Ulûm adlı okula düzenlenen saldırıda, ciddi bir yaralanma yaşanmazken, saldırı sırasında binada bulunan 128 kişi tahliye edildi.

Saldırıyla alakalı olarak ikisi 17, ikisi de 18 yaşında olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı. Londra`da yakın zamanlardaki bir başka saldırıda bir İslâm Kültür Merkezi`nde yangın çıkmış, bina kullanılamaz hale gelmişti. Londra`nın kuzeyindeki Muswell Hill bölgesinde "İslâmi Kültür Merkezi" olarak kullanılan binanın ateşe verildiği olayın ardından polis, aşırı sağcı İngiliz savunma örgütüne ait bir yazı bulunduğu bilgisini doğruladı.

BUDİST RAHİP: "MÜSLÜMANLAR ÜLKELERİNE DÖNSÜN"

Myanmar`da devlet destekli Budist saldırganlar, Müslümanların köylerine saldırmaya devam ederken, GASAM`ın yayınladığı rapora göre saldırganların maksadı, ülkedeki tüm Müslümanlar ülkeyi terk edene kadar saldırılara devam etmek...

Güney Asya stratejik araştırmalar merkezi GASAM yayınladığı raporda, Myanmar’ın Hong Kong elçisi Ye Nane Aung’un Güneydoğu Asya birliği toplantısında diğer ülke yetkililerine ilettiği mektuba yer veriliyor.

Mektupta "Rohingyalılar`ın Myanmarlı olmadığı ileri sürülürken, "ciltleri pürüzsüz Myanmarlılar`ın aksine, Rohingyalılar`ın fotoğraflarından, tenlerinin koyu kahverengi olduğunu görüyorsunuz" ifadesi yer alıyor.

Burma’daki rahiplerin hazırladıkları bir broşürde de Arakanlı Müslümanlar "Vahşi tabiatlı" olarak nitelendiriliyor. Budist rahiplerin lideri Ashin Htawara, bir süre önce ırkçı ifadelerini artırarak Müslümanlar için toplama kampları kurulmasını teklif etti.

Budist rahip Htawara, hükümetten açıkça Arakan Müslümanlarının doğdukları topraklara geri gönderilmesini istediklerini söyledi.

sutunhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir