• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdoğan Kayseri`deki Mitingte Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan`ın konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

Ben inanıyorum ki bu meydanda vandallıktan rahatsız olan CHP, MHP, BDP, BBP’li, SP’li kardeşlerim de var.

"İSYANINIZ, ŞİDDETE BAŞVURAN İSYANCILARA"
Kayseri Milli İradeye sahip çıktığı için Kayseri`ye teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki sizin isyanınız şiddete başvuran isyancılara karşıdır.

Biz bu mitingleri yapmayacağız da her gün sizin bu yakıp kırmalarınızı, kamu araçlarına, kamu binalarına saldırmanızı mı izleyeceğiz. Size milletin sesini duyurmak için bu miting meydanları en meşru zeminlerdir. Bunu görün istiyoruz. Eğer siz de dürüstseniz, samimiyseniz, hukuk içinde gelin meydanlarda bunu yapın. Kırıp dökmeyin, yakıp yıkmayın, yazıktır, günahtır, bunlar milletin malıdır

"BUNLARI GÖZ YUMAMAZDIK"
Ey solcular, ey CHP size sesleniyorum. Ortalığı adeta bir mikser gibi karıştırdın. Takıldın o illegal örgütlerin peşine ve ondan sonra bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti yaptın. Aynı şeyi diğer muhalefette de görüyoruz. AKM`yi işgal ettiler. Ne yapacaktık, bırakın işgal devam etsin mi diyecektik? Terörsitlerin resimleri, paçavraları, T.C Başbakanına hakaretler orada asılı duracak, biz de diyeceğiz ki bırakın, polisimiz dokunmasın. İçişleri Bakanıma 24 saat içinde AKM`nin ve Taksim Meydanı`nın temizlenmesini söyledim. Cumhuriyet Anıtı`nda bir tarafta teröristbaşının resimleri, bir tarafta Atatürk`ün resimleri, bir tarafta Türk Bayrağı. Bu CHP zihniyetine sorarsan, "dokunmayın" der.

TENCERE TAVACILAR İYİ PARA KAZANDI
Gezi Parkı oradaki işgalci grubun değil tüm milletindir. Kimse işgal edemez. Hem millete saygı diyeceksin hem gece yarısı tencere tava. bu arada tencere tavacılar iyi para kazandı.

Bunlar demokrasiyi, milli iradeyi, sandık sonucunu hazmedemediler. Bidon kafalı dediler, göbeğini kaşıyan adam dediler, makarnaya kömüre oyunu satan adam dediler, bizim oyumuzla dağdaki çobanın oyu bir olmaz dediler.

Kendilerine halk diyenler ne yazık ki şu muhteşem birlikteliğe bidon kafalı diyorlar. Bunlar yıllarca boğaza karşı içkilerini içip Çankaya`da sefa sürdüler.

ZAHİDE NİNE DİK DURDU
Artık millet susmuyor bunlara gereken cevabı veriyor. Makarnacı kömürcü diye aşağıladıkları millet artık susmuyor bunlara cevabını veriyor. Bunlar Zahide nineye nasıl bakıyorsa bütün millete de öyle bakıyor.

Siz okuyup vali, kaymakam olamazsınız dediler, sizden Cumhurbaşkanı olamaz dediler. Siyasete ekonomiye diplomasiye asla yanaşmayacaksınız dediler, yoksulunuz yoksul kalacak, köylüsünüz, köylü kalacaksınız dediler. Siz koyunsunuz dediler. İşte Anadolu, Trakya bu oyunu bozdu. Bunların kulağı var duymaz bunların dili var hakkı söylemez.

TÜRKİYE BAHARI 3 KASIM 2002`DE OLDU
Yaşanan olaylara Türkiye baharı dediler biz baharı 3 Kasım 2002`de yaşadık. Türkiye 3 Kasım 2002`de çetecilere cuntacılara en güzel cevabı vermiştir. Milli iradeye hakkına hukukuna demokrasiye sahip çıkmıştır.

DURAN ADAM YORUMU
Şimdi duran adam protestosu yapıyorlar. Bunların en büyük hayali duran, yerinde sayan bir Türkiye. Bunlar bizi yıllarca üniversite kapılarında durdurdular, ekmek kuyruğunda, tüp gaz kuyruğunda durdurdular. Şimdi kendileri duruyor ama biz durmayacağız.

En başından beri bunlar, demokrasiye ekonomiye kast ettiler. İstanbul`da inşaatı ve işletmesiyle 46 milyar dolarlık dünyanın en büyük Havalimanının ihalesini yaptık. birinci köprüye itiraz ettiler, ikinci köprüye itiraz ettiler. Şimdi de üçüncü köprüye itiraz ediyorlar.

IMF`ye borcu sıfırladık bundan rahatsız oldular. Merkez bankasının döviz rezervi 27 buçuk milyar dolardı biz 135 milyar dolara kadar çıkardık.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir