• DOLAR 32.522
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2430.76
  • ...
Kızıltepe'de karışık havuz uygulaması kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe'de faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşlarından Mustazaflar Cemiyeti, İHL Der, Eğitim Bir Sen, İrfan Der, Köy Der, Rahmet Gıda Bankası'ndan oluşan STK heyeti, tepkilere neden olan erkek ve bayanların karışık yüzme ortamını yeniden düzenleyerek ayıran Movapark yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu.

 

STK'lar adına konuşan İHL Der Başkanı Abdülkadir Kahraman, "Bizim Movapark 'ta bulunan Aguapark yüzme havuzunda bayan ve erkeklerin karışık olarak havuza girmeleri konusunda bir tepkimiz olmuştu. Bu gün görüyoruz bayanlara ayrı bir gün ayırmışlar. Bayanların girdiği günde havuzun etrafı kapatılıp görevliler bayanlardan oluşmaktadır biz de bugün buradaki işletmecilere teşekkür etmek için geldik. Bu uygulamanın diğer tüm işletmecilere örnek olmasını cani gönülden diliyorum" dedi.

 

Araştırmacı Yazar Molla Mahmut Kılıç ise, "Kim bir hayır kapısı açarsa o kapı açık kalana dek sevabından istifade eder. Kim de bir şer yani kötülük kapısı açarsa o kapı olana dek ondan günah kazanır. Dün bir yanlışlık yapıldı karşında durduk bu gün ise o yanlışlık düzeltildi teşekkür etmek için geldik " ifadelerde bulundu.

 

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı M. Nur Akkurt ise, "Biz bölgenin kalkınmasına ve bu projelere karşı değiliz yalnız yapılan bu gibi yerlerde halkın inancına örf ve adetine hassasiyet göstermesini istiyoruz "dedi.

 

Movapark yetkilileri ise, geçen sene havuzun bayanlar ve erkekler tarafından karışık olarak kullanıldığını hatırlatarak, "600 bayan müşterimiz geldi. Bu gün ise bayanlara özel kapalı ortamda ve bayan personelin görev yaptığı bir ortamda ise dört haftadaki bayan müşterilerimiz bini geçti. Bizde bu uygulamadan memnun kaldık ve bize şuan destek veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

Movapark'ta bulunan Aguapark yüzme ve eğlence havuzunda bayan ve erkeklerin karışık bir şekilde yüzmesi daha önce STK'ların tepkisine neden olmuş, bunun üzerine harekete geçen Aguapark yönetimi, sezonun açılmasıyla haftada bir gün havuzun sadece bayanlara tahsis edileceğini açıklamıştı. (Masum Erden, Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir