• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Suriye`de Şark Çıbanı Aarmı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Suriye ve komşu ülkelerde hava sıcaklığının artmasıyla salgın hastalık riskinin ortaya çıktığı uyarısında bulundu. Özellikle şark çıbanı vakalarında artış yaşanabileceği belirtildi.

Tedavi edilmediği takdirde ölümcül sonuçlar doğuran hastalık, en çok çocuk ve kadınlarda görülüyor. Başta Halep olmak üzere ülkenin bir çok bölgesinde tehlikeli boyutlara ulaştığı belirtilen hastalıkla halk, kendi imkanları ile mücadele etmeye çalışıyor.

Savaş sebebiyle birçok cesedin sokaklardan alınamadığı, temizliğin sağlanmadığı sokaklarda şark çıbanı (leishmania) ülkede salgın halini aldı. Başta el ve yüzlerde olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde çıkan çıbanlar ile oluşan hastalığın, oranının ciddi boyutlara ulaştığı belirtiliyor. Kansızlık, iç organlarda büyüme, kemik iliği tutulumu, solunum yetmezliği gibi belirtilerle ortaya çıkan hastalık tedavi edilmezse ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde muhaliflerin şark çıbanının tedavisi için, Türkiye`den acilen 10 bin kutu `glucantin` ilacı istemiş, ancak, stoklarda bulunmadığı için bu talep karşılanamamıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir