• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Hazır Giyimde Çin Lider
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaber Servisi
Dünya hazır giyim ticaretinde Çin yine en cazip piyasaya sahip ve liderliğini korumaya devam ediyor. Amerikan Yönetim Danışmanlığı Şirketi A.T. Kearney`in hazırladığı 2013 Perakende Hazır Giyim Endeksi`nde Çin 1. sırada yer alıyor.
 
Çin`i Birleşik Arap Emirlikleri takip ediyor. Ülke nüfusunun büyüklüğü ve hazır giyim sektöründen elde edilen gelirin artması, Çin`in başarısındaki etkenler olarak görülüyor.
 
İnternet üzerinden satışların artması, ‘Hızlı moda`, yani en son moda ürünlerin uygun fiyatlarla alınabilmesi, lüks ürünlerin gelişmesi, Çin`in hazır giyim sektöründen elde ettiği gelirin artmasını sağlayan üç etken.
 
Bir önceki 2011 endeksinde 10. sırada yer alan Şili 3. sıraya yükselirken, yerini Türkiye`ye bıraktı. Hindistan ile Vietnam ise ilk on arasına giremedi. Malezya 8., Meksika 9. sırada yer aldı.
 
Danışma şirketi A.T. Kearney`in güncel araştırması, hazır giyim sektörü şirketlerinin kalkınmakta olan ülkelere yatırım yapma trendinin sürdüğünü de ortaya koyuyor. Uluslararası hazır giyim perakende sektörü kalkınmış ülkelerde uzun süredir büyüme kaydetmekte zorlanıyor.
 
A.T. Kearney şirketinin bu yıl dördüncüsünü yayınladığı Perakende Hazır Giyim Endeksi, ülkelerin piyasalarındaki canlanma, perakende sektörünün gelişimi ve giyim sektöründeki riskler dikkate alınarak hazırlandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir