• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Taliban Yeni Döneme Nasıl Bakıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taliban`ın yaptığı açıklama:

"Herkes, Afganistan İslam Emirliği`nin cihad ettiğini, Afganistan işgalini sona erdirmeye çalıştığını ve Afganistan`da bağımsız İslam hükümeti kurmaya çalıştığını ve bunun için yasal olan bütün metodları kullandığını biliyor.

Afganistan İslam Emirliği`nin Afganistan sınırları içinde hem askeri hem de politik amaçları vardır.

Afganistan İslam Emirliği kendi topraklarından başka ülkelere zarar vermek istemiyor. Ayrıca başkalarının Afganistan topraklarını kullanarak, başka ülke halklarına bir tehlike oluşturmasına da izin vermeyecektir.

Afganistan İslam Emirliği, komşuları da dahil diğer dünya ülkeleri ile karşılıklı saygı temeline dayalı samimi ilişkiler istiyor ve uluslararası seviyede olduğu gibi kendi halkı için de güvenlik istiyor.

Afganistan İslam Emirliği şüphesiz ki ülkesini işgalden kurtarmayı dini ve ulusal zorunluluğu olarak görüyor ve bunun için yasal olarak tüm metodları kullanmıştır, gelecekte de böyle yapmaya devam edecektir.

Zulüm gören her halkın mücadelesini, kendi hakları ve bağımsızlığı için çalışmasını yasal hakları olarak görüyor çünkü her halk emperyalizmden özgürleşmeyi ve kendi haklarına kavuşmayı hakeder.

Bunlar gözönüne alındığında İslam Emirliği İslam ülkesi Katar`da politik bir ofis açmayı gerekli görüyor.

Şu nedenlerle:

1- Karşılıklı anlayış çerçevesinde uluslararası toplumla konuşmak ve ilişkileri geliştirmek.

2- Afganistan`daki işgali sonlandıracak böyle politik ve barışçıl bir çözümü desteklemek, bağımsız İslam hükümeti kurulmasını sağlar ve bütün halkın isteği ve umudu olan gerçek güvenliği getirir.

3- Afganlarla uygun zamanlarda toplantılar yapmak.

4- Birleşmiş Milletler, uluslararası ve bölgesel organizasyonlar ve hükümet dışı kuruluşlarla temas kurmak.

5- Medyaya devam eden politik durumla ilgili politik açıklamalarda bulunmak.

Ayrıca Katar hükümeti ve Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife el Thani`ye, İslam Emirliği politik ofisinin açılışını kabul ettikleri ve bu bağlamda herşeyi kolaylaştırdıkları için teşekkür ederiz."


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir