• DOLAR 32.573
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2426.93
  • ...
Elazığ'da meslek edindirme kursları başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Belediye Kurs Eğitim Merkezi'nde eğitim ve istihdama yönelik yaz kursları 22 Haziran Cumartesi günü başlıyor. Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayarlı Muhasebe, İngilizce ve İlkyardım alanlarında toplam 280 kursiyere eğitim verileceği ve kurs bitiminde adaylara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceği bildirildi.

 

Elazığ Belediyesi Kurs Eğitim Merkezi Müdürü Oğuz Gündağ, yaz kursları Haziran dönemi kayıtlarının tamamlandığını ve dört farklı branşta kursların cumartesi günü başlayacağını söyleyerek, "Halk Eğitim Merkezi ile yaptığımız protokol çerçevesinde kayıtlarını aldığımız kurslarımız Cumartesi günü başlayacak.

 

Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayarlı Muhasebe, İngilizce ve İlkyardım alanlarında toplam 280 kursiyer eğitim alacak. Kurs sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belgeler verilecek. Bu kurslarımız yaz dönemi için olup Ağustos ayı sonunda tamamlanacak. Yaptığımız protokol çerçevesinde yaz aylarında yeni kurslarımız açılacak. Yeni dönem kurs kayıtları 12 Ağustos tarihinde başlayacak ve 1 -10 Eylül tarihleri arasında eğitimler verilecek" dedi.

 

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, özellikle geçtiğimiz dönemlerde açılan kurslara halkın büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, "Geçtiğimiz yıllarda değerli hemşerilerimizin yoğun katılımlarıyla açtığımız kurslar yaz aylarında da devam edecek. Yeni kurslarımızda hemşerilerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları takdim edilecek…

 

Amacımız meslek edindirme ve beceri kurslarıyla birçok kişiye eğitim vermek ve bu sayede işsizliğe bir nebze de olsa katkı sağlamaktır. Bu eğitim programı ile özellikle gençlerin eğitimine destek sağlamak ve onları meslek sahibi yapmak istiyoruz. Amacımız yerelde kalkınmayı sağlayarak, işsizliğe ve yoksulluğa çözüm üretmektir" şeklinde konuştu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir