• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
Batman'da 'dam palas' dönemi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği Batman ve yöresinde sıcakların bastırmasıyla klimaların gölgesinde serinlemek istemeyen kenar mahalle sakinleri, "dam palas" sezonunu açtı. Yüzlerce evin damında taht kuruldu, Batman'ın 40 semtinden 30'unda birçok evin, damında yataklar serilmeye başlandı.

 

Akşam güneşinin batışında yemeklerini yiyen ev halkı, dama çıkardıkları yatakları hazırlanan tahtlara sermesi Batmanlılara 'dam palas' keyfi yaşatıyor. Geceleri yıldızların altında uyuyan dam palas sakinleri, sabahın ilk ışıklarında ise kuş sesleri ile uyanıyor.

 

İluh Mahallesinde ikamet eden Ayşe Yılmaz, "Batman çok sıcak olduğu için damlara çıkıyoruz. Kendimize taht alıyoruz perdeyi etrafımıza sarıyoruz damda yatma çok güzeldir. Sıcaktan dolayı evde dayanamıyoruz ve onun için dama çıkıyoruz. Sıcak olduğu için her sene dama çıkıyoruz. Yaklaşık olarak 3-4 ay dama yataklarımızı sererek tahtlar üzerinde yatıyoruz" dedi.

 

Damda yatan Halime Aksoy ise, "Evlerimiz çok sıcak ve damlarda yattığımız zaman çok serin oluyor. Damda sivrisinek yok evlerde sivrisinekler çok. Çoluk çocuğumuzla damlara geliyoruz ve tahtlarımızın etrafına perde çekiyoruz ve yatklarımızı serdikten sonra yatıyoruz. Genelde Haziran ayında damlara çıkıyoruz. Üç ay kalıp daha sonra damlardan iniyoruz" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir