• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Cizreli Gençler Cudi Dağı Eteklerinde Bir Araya geldiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi Gençlik Kolları tarafından dünya Müslüman Gençlik Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikte 500 lise ve ortaöğretim örgencisini Cudi Dağı eteklerindeki Nerdüş Çayı kenarında buluşturdu.
 
Öğlen namazını cemaatle kılan örgenciler, öğle yemeğinden sonra yapılan bilgi yarışmasında 15 grup kurarak kıyasıya yarıştı. Öğrenciler bir taraftan eğlenirken diğer taraftan bilgilerini tazelediler. Cudi Dağı eteklerindeki Nerdüş Çayında yüzen öğrenciler, daha sonra kavak ağaçların altında cemiyet gönüllüsü Müslim Bayık`ın Hz Ali`nin gençlik hayatını konu alan sohbetini dinledi.
 
Cemiyet gönüllüsü Müslim Bayık yaptığı açıklamada, "Müslüman Gençlik Haftası münasebetiyle düzenlediğimiz ilk programımız olan piknik etkinliğinde bir araya gelmiş bulunmaktayız. İlk olarak lise öğrencileri ve ikinci günde ortaöğretim örgencileri piknikte bir araya gelmiş bulunmaktayız. Piknik vesilesiyle gençler birbirleriyle tanışarak kaynaşıyor. Bir araya gelen öğrenciler huşu içerisinde cemaatle namaz kıldıktan sonra yapılan bilgi yaraşmasında Müslümanların güncel hayatı ile ilgili sorulara cevap verdi. Etkinlikte ayrıca sahabelerin hayatlarını anlattık.
 
Örneğin çocuklarımız Hz Ali`yi biliyorlar yalnız yaşantısı hakkında bilgi sahibi değiller. İşte biz de sahabelerin hayatlarını özellikle çocukluk dönemlerini anlattık. İnşallah Dünya Müslüman Gençlik Haftası kapsamında daha güzel etkinlikler düzenleyerek gençliği iman noktasında ve helal etkinlikler çerçevesinde bilinçlendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir