• DOLAR 32.49
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2491.241
  • ...
`Çocuklarımızı okullarda Kur`an-ı Kerim ile buluşturalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Milli Eğitim Bakanlığı`nın, 4+4+4 sisteminin temellerinden birini oluşturan seçmeli derslerin 14-21 Haziran arasında kısa bir zaman dilimi içinde tercih edilmesini yanlış bulduklarını söyleyen İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, öğrencilerin tatile girmeden önce bu dersleri seçme imkânı olması gerektiğini açıkladı.

 `Milli Eğitim Bakanlığı`nın seçmeli dersler uygulaması samimiyetten uzaktır`
Yaptığı yazılı açıklamada sürenin de bir hafta ile sınırlı tutulmasının yanlış olduğunu ifade eden Gökdemir, Milli Eğitim Bakanlığı`nın seçmeli dersler hakkında ki uygulamanın samimiyetten uzak ve yapmacık bulduklarını belirtti.

 `Kur`an-ı Kerim en iyi yol göstericidir`
Yeni eğitim öğretim yılından (2013-2014) itibaren 5.-6-8 ve 9. sınıflardan başlayacak ve kademeli olarak uygulanacak seçmeli derslerden olan Kur`an-ı Kerim ve Hz. Muhammed`in Hayatı (Siyer) derslerinin her yaştaki çocuklar için can simidi ve hayat kaynağı niteliğinde olduğunun altını çizen Gökdemir, açıklamasının devamında, "Bizim için örnek alınacak tek kişi ve rehber Hz. Muhammed (S.A.V) tır. Gelecek nesillerimizin ıslahı ve mutluluğu için tek önerimiz Kur`an-ı Kerim ve Hz. Muhammed`in hayatıdır. Anne- babaların çocukları için feryad-u figan etmemeleri için çocuklarına bu dersleri seçtirmelerini öneriyoruz. Çünkü biliyoruz ki Kur`an -ı Kerim hidayet kaynağıdır ve en iyi yol göstericisidir. Çocuklarımızın dini ve ahlaki olarak erdemli birer kişi olmaları için bu derslere çocuklarıma okutulması Anne- Baba açısından zorunluluk arz etmektedir" ifadelerine yer verdi.

 `Kur`an-ı Kerim ve Siyer derslerinin tercihi için STK`lara görev düşüyor`
İmam Hatip Mezunları ve Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği ve İmam hatip Okul Aile Birlikleri olarak; velilerin yukarıda belirtilen tarihler arasında okul idarelerine müracaat ederek yazılı tercihte bulunmaları ehemmiyet arz ettiklerine dikkat çeken Gökdemir, "Duyarlı sivil toplum kuruluşları da Kur`an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı Derslerinin manevi sorumlulukların gereği olarak seçtirmelerini çağrısında bulunuyoruz" şeklinde açıklamasında bulundu. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir