• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
HÜDA-PAR’dan Tecavüz Saldırısı Hakkında Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Bingöl Başkanlığı, Bingöl’de bir kız öğrencinin, uzman çavuşların cinsel istismar ve tecavüz saldırısına uğramasıyla ilgili yaptığı açıklamada, çarpık adalet anlayışı ve yargıdaki keyfiliğin ulaştığı boyuta dikkat çekilirken, kamu vicdanının da yara aldığı belirtildi.

Hür Dava Partisi İl Başkanı Hamdullah Tasalı adına yapılan açıklamada, “Cinsel istismara maruz kalan kızın suç duyurusu üzerine ortaya çıkan olayla ilgili tutuklanan 4 uzman çavuşun, bir üst mahkemeye yaptıkları itiraz ile serbest bırakılmıştır.

Bu vahim ve utanç verici olayda da görüldüğü gibi Türkiye’de yaşanan adaletsizliklerin, zulümlerin ve hukuk skandalların üzerine bir yenisi daha eklenmiştir. Maalesef, yargı keyfi kararlar vererek, kamu vicdanını yaralamaya devam ediyor. Son zamanlarda yaşanan Hukuk skandallarının üzerine gitmesi ve bu keyfilikleri sonlandırmaları makamında olan, yöneticilerin de muhalefet pozisyonu alarak şikayet edip, eleştirdiği bir adalet sistemi ile karşı karşıyayız.

Ülkeyi milyarlarca lira zarara uğratan faiz lobileri, insan tacirleri, tefeciler, bozguncular, uyuşturucu tacirleri,16 ve daha küçük yaşlardaki kız çocuklarına cinsel istismarda bulunan sapıklar serbest bırakılırken, mazlum halka yardım elini uzatan, toplumsal sorunları çözmeye çalışan ve amacı sadece ve sadece hakka ve halka hizmet etmek olan STK yöneticileri ise cinayet işlemiş gibi cezalandırılır. Çarpık adalet anlayışı ve yargıdaki keyfiliğin ulaştığı boyutu ortaya koymaktadır.

Ahlaki yozlaşmanın yaşandığı günümüzde başta medya olmak üzere, toplumun her kesiminin bu tür hadiselerde duyarlı olmalarını bekliyoruz. Anne ve babalar, çocuklarına karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirmeli ve koruyucu tedbirler almalıdır. Devlet, çocukların kötü kişiler tarafından istismarını önlemeli ve bu kişilere ağır cezalar vermelidir. Devlet yetkisini ve makamını kullanarak bu suçu işleyenlere daha ağır cezalar verilmelidir.

İlimizde bu tür olayların tekrar meydana gelmemesi için, etkili ve yetkili tüm kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına görev düşmektedir. Yetkililerden duyarlı olmalarını ve bu ahlaksızlığın, istismarın örtbas edilmemesi için gerekli önlemleri almalarını bekliyoruz.

Hür Dava Partisi Bingöl İl Teşkilatı olarak, ilimizde büyük bir infial oluşturan bu vahim olayın faillerini lanetliyor ve yargının yapılan ahlaksızlığı ödüllendiren skandal kararını kınıyoruz. Tüm duyarlı halkımızı yasal çerçevede tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz.

Bu utanç verici hadiseye karışanların derhal tutuklanarak, bir an önce cezalandırılmalarını ve kamuoyunun vicdanının rahatlatılmasını istiyoruz.” denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir