• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
`İsrail köpeklerinin Filistinlilere saldırması meşru`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail askerilerinin silahsız Filistinlilere köpeklerle saldırmanın meşru olduğunu savunması üzerine İsrail`de faaliyet gösteren B`Tselem örgütü işgal yönetimine yeni bir uyarıda bulunarak masum Filistinlilere karşı polis köpeklerinin kullanılmasına son verilmesini istedi.

FEM`de yer alan habere göre; B`Tselem örgütünün uyarısı, Filistinli iki işçinin çalışmak için işgal altındaki topraklara sızmaya çalıştıkları sırada İsrail askerlerinin polis köpekleriyle yaptığı saldırıya uğraması ve köpeklerin ısırdığı Filistinli işçilerin yaralanarak hastaneye kaldırılmasının ardından geldi.

B`Tselem Genel Müdürü Jessica Montell, Batı Yaka`daki işgal ordusu hukuk danışmanına gönderdiği mektupta, sivillere yönelik polis köpeklerinin kullanılmasının kanunlara ve ahlaka aykırı olduğunu belirtti.

Montell, mektubunda köpeklerin kontrol edilemez bir silah olduğuna ve birçok insanın korkuya kapılmasına, bazen de vatandaşların tehlikeli şekilde yaralanmalarına yol açtığına dikkat çekti.

15 Mayıs akşamı üç Filistinli gencin ırkçı ayrım duvarına geldiğini ve işgal askerlerinin gençlere dur ihtarı yapması üzerine gençlerin kaçmaya başladığını bildiren Montell, bunun üzerine askerlerin gençlere doğru ateş açtığını ve bir gencin plastik mermiyle ayağından yaralandığını, diğer iki gencin ise köpeklerin saldırısına uğrayarak yaralandıklarını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir