• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
 Olay kadın CHP`den istifa etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hayranlığını Kazlıçeşme mitinginde “farklı” bir yolla ifade eden kadını eleştiren bir video çekerek bunu sosyal medyada yayınlayan kadın, CHP Burhaniye eski ilçe başkanının karısı çıktı. CHP ilçe yönetimi, parti üyesi de olan Gül Taşlı Cenal hakkında disiplin süreci başlattı. Disiplin süreciyle ilgili haberin, yayınlanmasından kısa bir süre sonra Cenal, CHP’den istifa ettiğini açıkladı.

Edinilen bilgilere göre eski CHP Burhaniye İlçe Başkanı Faruk Cenal’ın eşi olan Gül Taşlı Cenal, çektiği video görüntüsüne ilişkin olarak yakın çevresine, “Tepkimizi mizansen yoluyla ortaya koymak istedim, bir kurguydu. Fakat videoyu yayınlamak gibi bir niyetim yoktu. 10-12 yaşlarındaki yeğenlerim tarafından çekilen video iradem dışında sosyal medyada yayınlandı. Zaten fark eder etmez videoyu sildik. Ancak geçen sürede kayıt dağılmış oldu” çerçevesinde bilgi verdi.

Videoda ifade ettiği gibi müftü eşi olmayan ve başörtüsü takmayan Gül Taşlı Cenal ile ilgili olarak Burhaniye İlçe Başkanlığı yönetimi dün akşam saat 17.00 sularında toplanma kararı aldı. İlçe yönetiminin eğiliminin Gül Taşlı Cenal’ın partiden ihraç edilmesi yönünde olduğu öğrenildi. Ancak toplantı öncesinde Cenal, istifasını içeren dilekçeyi sundu ve istifa etti. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da gelişmelerle ilgili olarak “Gül Taşlı Cenal eski ilçe başkanımızın eşi. Kendisinin videosu mizansen bir çalışma. İlçe başkanlığı gereken adımları atacak” bilgisini vermişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir