• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Kadirov`dan `Gezi Parkı` Açılımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeçenistan`ın Kremlin yanlısı devlet başkanı Ramzan Kadirov`un "genç öğrencileri" Türkiye halkına bir çağrıda bulundu.

Kadirov`un müslüman Çeçen halkından aldığı ağır vergiler ve Çeçenistan madenlerini Ruslara peşkeş çekmesinden gelen paralarla Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerine gönderdiği öğrenciler bir açıklama yaparak "Gezi Parkı" olaylarında AK Parti hükümetine destek çıktı ve sağduyu çağrısı yaptı.

Kadirov`un öğrencilerinin yaptığı açıklamada dikkat çeken satır başları şöyle:

Sayın Kardeş Türk Milleti!

Türkiye`de üniversite yılları geçirmiş Çeçen gençleri olarak sizlere tüm samimiyetimiz ve içtenliğimiz ile seslenmek istiyoruz.

Lütfen şu anda Türk düşmanlarının Arap ülkelerinde yaptıklarına bakarak bunlardan ders çıkarın. Onların gayeleri ve amaçları ne olursa olsun kesinlikle böylesine ağır bir vebal ve yüke girmelerine değmez.

Şunu da bütün dünya çok iyi bilmektedir ki, gelişmekte olan bütün ülkeler her alanda Türkiye`deki demokrasiyi ve devlet yapısını örnek almaktadır.

Sevgili Türk kardeşlerimiz, lütfen gösteri meydanlarındaki bu yıkıcı eylemlerinize bir son veriniz. Bizler kardeş Türkiye Cumhruiyeti Devleti`ne ve Halkına her zaman dua ediyor ve iyiliklerin onlarla olmasını diliyoruz.

Türkiye`de Okumuş Çeçen Öğrenciler
.

MÜSLÜMAN ÖĞRENCİLERDEN KADİROV`A CEVAP

Kadirov`un Türkiye`de okuyan öğrencilerinin yaptığı açıklamaların çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde yayınlamasından sonra bir araya gelen ve kendilerine "helal parayla okuyan Türkiyeli müslüman öğrenciler" ismini veren genç aktivistler bir tepki açıklaması yaptı.

Tıp, ilahiyat, eğitim ve mühendislik gibi fakültelerde okuyan öğrenci gençlerin sanal ortamda bir araya gelerek yaptığı açıklamanın dikkat çeken satır başları ise şöyle:

"Allah`ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar. Halbuki sırf kendilerini aldatırlar da farkına varmazlar." (Bakara-9)

Kadirov`a ve burjuvalarına cevabımızdır:

Bizler "helal parayla Türkiye`de okuyan müslüman öğrenciler" olarak sizlere çağrıda bulunmak istiyoruz.

Çeçenistan`da 1999 yılından bu yana (insanlar görmemezlikten gelse de) bir savaş yaşanıyor. Bu öyle bir savaş ki toplamda 300 bin insan öldü ve 200 bine yakın insan da ülkesini terketmek zorunda kaldı. Bu da demek oluyor ki bir milyonluk Çeçen halkının yarısı çeşitli sebeplerden dolayı etkisiz hale getirildi.

Daha sonra Çeçenler içinde bazıları ortaya çıktı ve cihadı "para" karşılığında Rusya devletine sattı.

"Âyetlerimi az bir karşılığa satmayın ve bana karşı gelmekten sakının." (Bakara-41)

Vatanlarını Ruslara peşkeş çeken bu kuklalar zamanla işgalcilerden aldıkları paralarla üç beş gösterişli bina ve birkaç cami yaparak Çeçenistan`ı baştan başa tekrar imar ettiklerini ve savaşın bittiğini duyurdular.

Katledilen yüzbinlerce insan ve şehid olan onbinlerce mücahid canlarını plazalar, güzel evler, lüks arabalar ve yüksek maaşlı makamlar için değil Allah`ın ahkamını Kafkas topraklarına hakim kılmak için verdi.

Ülkemizdeki birkaç "çapulcunun" yaptığı ufak tefek eylemlerle uğraşacağınıza dönün de kendi halinize bakın! Allah`a, İslam`a ve müslümanlara hakaret eden, binlerce mazlum kadına tecavüz eden ve anlatmaya bile utandığımız pislikleri yapan Rusların kuklalığını yapan sizler böyle bir açıklama yaparak kendinizle olan çelişkinizi gün yüzüne çıkarıyorsunuz.

Türkiye halkına bu tür "sağdan" yaklaşmalarla kukla düzeninizi meşrulaştıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ülkemize gelip Çeçenleri katletseniz de hatta kendinizi meşrulaştırmak için ülkenizdeki yolları altından taşlarla döşesenizde Çeçenistan ve Kafkasya cihadına olan gönül bağımızı her daim sürdüreceğimizi belirterek sizleri Allah için tevbeye çağırıyoruz.

"Kalplerinde hastalık vardır. Allah`da onların hastalığını arttırmıştır. Yalan söylemelerine karşılık onlara elem verici bir azab vardır. Hem onlara: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın" denildiğinde: "Biz ancak ıslah edicileriz" derler. İyi bilin ki, onlar ortalığı bozanların ta kendileridir, fakat anlamazlar."
(Bakara 10-11-12)

"Şeytanların kardeşlerine gelince, onlar öbürlerini sapıklığa sürüklerler ve sonra da yakalarını bırakmazlar." (Araf suresi 202)

"Münafıklara da haber ver ki, kendileri için çok acı bir azab vardır." (Nisa-138)

"Ancak tevbe edenler, durumlarını düzeltenler, Allah`a sarılanlar ve Allah için dinlerine samimi olarak bağlananlar müstesna. İşte bunlar müminlerle beraberdirler. Allah, müminlere büyük bir mükafat verecektir." (Nisa-146)

Helal parayla okuyan Türkiyeli müslüman öğrenciler.


***

Herhangi bir İslami harekete, cemaate yada derneğe bağlı olmadıklarını da belirten gençler açıklamayı yaptıkları isimle yeni bir grup kurmadıklarını ve zaruri gördükleri için bu tepkiyi verdiklerini belirttiler.
Anadolu Haber Günlüğü

Bu haberler de ilginizi çekebilir