• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
STK`lardan İğrenç Olaya Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de bir lise öğrencisine cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 8 uzman çavuşun serbest bırakılmasına tepkiler artarak devam ediyor.

Bingöl`de faaliyet gösteren 15 STK, yaşanılan olayla ilgili Bingöl Adliye Sarayı önünde ortak basın açıklaması yaptı.

15 STK adına basın açıklamasını İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesi Sekreteri Özlem Kılıç okudu. Kılıç, "Hepimizin bildiği üzere 16 yaşındaki E.A`ya değişik zamanlarda tecavüz eden uzman çavuşlar hakkında başlatılan soruşturma sonrasında bu kişiler Bingöl Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanmış, üst mahkeme olan Bingöl Asliye Ceza Mahkemesine yapılan itiraz sonucu tahliye edilmiştir. Tahliye kararını veren üst mahkeme davaya gizlilik kararı koymuş, E.A`nın avukatının E.A. için yaptığı koruma talebini reddetmiştir. Bu hukuksuz karar bizim için yeni N.Ç. davası skandalıdır. N.Ç için de daha önce skandal bir karar veren mahkeme, 13 yaşındaki N.Ç`nin `kendi rızasının olduğu` yönünde karar vermişti. Daha sonra oluşan kamuoyu baskısı sonucu mahkeme bu kararı bozmuş, yeniden yargılamaya gitmişti" dedi.

Mahkemenin kişileri tahliye etmesinin ve dosyaya gizlilik kararının konulmasının mevzuata uygun olduğunu ancak bu kararın ahlak ve vicdan karşısında hiçbir geçerliliğinin olmadığını ifade eden Kılıç, "Bu karar ahlak ve vicdan mahkemesinde mahkum edilecek bir karardır. Bu yaştaki çocukların bundan sonra bu tür olaylara maruz bırakılmasını adeta özendirici bir nitelik taşımaktadır. Çocuklarının tecavüze ve istismara maruz bırakılmasını öngören kararla hukuk sistemi, toplumu korumak yerine toplumu bozmayı teşvik etmiştir" diye konuştu

"Tahliye edilen kişilerin derhal tutuklanması, daha adil ve vicdanları rahatlatan bir karar verilmesini istiyoruz" diyen Kılıç, "Tahliye gerekçesinin açıklanmasını ve dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasını, kadınlara ve özellikle çocuklara karşı cinsel istismar ve tecavüz davalarında daha adil, bu tarz olayları caydırıcı kararlar alınmasını istiyoruz" diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir