• DOLAR 32.588
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2489.255
  • ...
`Sağlık Bakanlığı bu hastaların hayatını tehlikeye atıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - 30 Nisan 2013 tarihinde Harran Üniversitesi Çocuk Hematoloji bölümünün kapatılmasıyla çevre illere gitmek zorunda kalan hastalar, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını hastalar adına Enes Bakırcı okudu.

Bir yangın olayında itfaiye ihbar hattı arandığında itfaiyenin olay yerine kısa bir sürede geldiğini hatırlatan Bakırcı, iki ay boyunca Sağlık Bakanlığını aradıklarını ama Sağlık Bakanlığının kendileriyle ilgili bir girişimde bulunmadığını ileri sürdü.

"Bu kadar ciddi bir olayda harekete geçmeyen Sağlık Bakanlığı ölümler gerçekleştikten sonra mı harekete geçecek" diye soran Bakırcı, "Yoksa Bakanlık Urfa`ya doktor göndermekten aciz midir? Bir ülkenin sağlık bakanı bu sorunu çözemiyorsa, bu sorunu kim çözecek? Bize `doktor atamalarını bekleyin` diyorlar biz bekleriz de acaba hastalar bekleyebilir mi?"dedi.

Sağlık Bakanlığının bu hastaların hayatını tehlikeye attığını, birçok hastanın imkânsızlıktan dolayı evlerinde ölümün soğuk yüzünü beklediklerini ifade eden Bakırcı, insan canına kasteden bir bürokrasiyi tanımadıklarını belirtti.

Doktorların Hipokrat yeminine dikkat çeken Bakırcı, doğu illerine gelmek istemeyen, mecburi hizmetle gelip de hemen gitmek isteyen doktorların durumunu da kamuoyunun takdirine bıraktıklarını ifade etti.

Hasta yakınlarından Ali Kılıç yaklaşık iki yıldır çocuğunun tedavisine devam ettiklerini, iki aydan beridir de çevre illerden Gaziantap`e tedavi amaçlı gitmek zorunda olduklarını ifade ederek, "Sağlık Bakanlığından ricamız Şanlıurfa`ya bir doktor göndermesidir" dedi.

Hasta yakınlarından Ali Belet ise iki çocuğunun hasta olduğunu, onları önce İstanbul`a şimdi de Ankara`ya götürmek zorunda olduğunu belirterek, "Bu durum Büyükşehir olan Şanlıurfa için büyük utançdır. Buradan Başbakana, Cumhurbaşkanına, Bakana sesleniyorum; birazcık vicdan sahibi olun ve bu hastalara sahip çıkın. Bu insanlar perişan durumda ve biran önce şehrimize doktor gönderilmesi gerekmektedir" dedi. (Osman Gülebak/M. Emin Polat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir