• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
Hakkımdaki Haberler Senaryosunun Devamıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taraf Gazetesi`nde çıkan ve ardından internet medyası aracılığı ile kamuoyuna yayılan "Arınç’ı istifadan Gül döndürdü" haberine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında "Taraf Gazetesi’ndeki haber asılsızdır ve üzülerek belirteyim ki iyi niyet ürünü de değildir" ifadesini kullanan Arınç, habere konu olan Bakanlar Kurulu toplantısında, birçok meselenin yanı sıra Gezi Parkı olaylarının da konuşulduğunu ve her türlü alternatif çözüm önerilerinin müzakere edildiğini ve alınan kararların da toplantı sonunda kendisi tarafından kamuoyuna açıklandığını anımsattı.

Arınç, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bakanlar Kurulu’nu terk ettiğim, hem bakanlıktan, hem partiden istifa ettiğim, bakan arkadaşlarımın beni ikna etmeye çalıştığı ve sonunda Cumhurbaşkanımızın devreye girerek istifadan geri döndürdüğü iddiası tamamen asılsızdır. Ayrıca bu haber, Gezi Parkı olayları süresince basının bir bölümünde ısrarla gündemde tutulan bir senaryonun da devamıdır.

Bu senaryo; Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve benim aramda görüş, üslup ve yaklaşım farklılıklarının olduğunu uydurarak bir fitne çıkarmayı amaçlamaktadır. Sayın Başbakanımızı "yalnızlaştırmayı" ve "kötü" göstermeyi, partimizi parçalamayı amaçlayan bu kirli senaryonun hiçbir tesiri ve anlamı olmadığını altını çizerek belirtmeliyim."

Kimsenin birlikteliğimizi bozmaya gücü yetmeyecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın ve hükümetin büyük bir uyum ve fedakarlık içinde ülke için, millet için çalışmalarını sürdürdüklerine işaret eden Arınç, "Büyük Türkiye hayalimizin önüne geçmek için karşı karşıya kaldığımız tüm oyunları, senaryoları ve düzenleri milletimizin desteği ve Allah’ın yardımıyla tek tek aşıyoruz ve aşmaya devam edeceğiz. Kimsenin bizim kardeşliğimizi, iç huzurumuzu, birlikteliğimizi bozmaya gücü yetmeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir