• DOLAR 32.584
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.42
  • ...
Kur'an öğren laptop kazan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt genelinde organize edilen Yaz Kur 'an Kursları kayıtları başladı. Yaş sınırı aranmayacak olan Yaz Kur'an Kurslarının ilk dersi bu sene 24 Haziran'da başlayacak. 23 Ağustos'ta sona erecek olan kurslarda Kur 'an-ı Kerim, İbadet ve Ahlak konularının yanı sıra çeşitli kültürel faaliyetlere de yer verilecek.

 

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin, çocukların "Kur 'an-ı Kerim ile bütünleşmek" için Yaz Kur 'an Kurslarının kaçırılmaz bir fırsat olduğunu vurguladı. Müftü Şahin öğrencilerin daha kaliteli ve sistematik bir eğitim almaları için Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuyabilme durumuna göre kategorize edileceğini belirterek, "Her öğrenci kendi seviyesine göre sınıflara ayrılacak. Hiç bilmeyenler, az bilenler, çok bilenler şeklinde kategoriler oluşturulacaktır. Yaz Kur'an kurslarında ağırlıklı olarak Kur'an-ı Kerim, Namaz Surelerinin ezberletilmesi, İbadet, Ahlak konuları işlenecektir. Kurslara katılmada herhangi bir yaş sınırı gözetilmeyecek olup hiç kimse geri çevrilmeyecektir" dedi.

 

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ile birlikte çocukların derslerine daha fazla motive olup daha fazla verim elde etmek için çeşitli sportif faaliyetlerde bulunulacağını kaydeden Müftü Şahin, "Kurs süresi boyunca hocalarımız çocukların durumlarına göre puanlama sistemi oluşturacaklar. Kurs bitiminde 2 bin ve 2 binin üzerinde puan alan çocuklarımızın "bisiklet" kuraları çekilecektir. Yaklaşık üç yüz adet bisiklet, 40 adet dizüstü bilgisayar hediye etmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasında velilere de seslenen Şahin, "Velilerimizden ricamız çocuklarını başıboş bırakmasınlar ve onların haftalık kurs kontrollerini mutlaka yapsınlar. Çocuk camiden geldiğinde veliler, çocuklarının o gün camide neler öğrendiklerini sorsunlar. Çocukların Camiden yeteri kadar faydalanıp faydalanmadığını değerlendirsinler" diye konuştu. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir