• DOLAR 32.519
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.612
  • ...
İŞKUR Şırnak'ta sahaya indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak'ın işgücü piyasasındaki temel eğilimleri belirlemek, işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri belirlemek ve bu mesleklerde aranan becerileri tespit etmek, önümüzdeki dönemlerde istihdam artışı ve istihdam azalışı beklenen meslekleri tahmin etmek, işgücü piyasasında meydana gelen değişme ve gelişmeleri izleyerek, bu değişim ve gelişmelerin işgücü ihtiyacı üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak ve alınması gerekli önlemleri belirlemek çalışmanın ana hedefi olarak belirlendi.

 

Yapılan araştırma ile ilgili bilgi veren Şırnak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lezgin Özmen, "İşgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenlerini tespit edeceğiz. İşgücü piyasalarını arz ve talep yönüyle ele alarak işgücü piyasa yapılarını ve işgücü piyasalarının ihtiyaçlarını belirleyeceğiz. Tüm bu verilerden yola çıkarak aktif işgücü programlarından özellikle işgücü yetiştirme kurslarını tespit edilen ihtiyaçlara göre açılacak" dedi.

 

15 Mayıs ve 30 Haziran tarihleri arasını kapsayan çalışmanın, Şırnak'taki istihdam ile işsizlik sorununun çözümüne büyük katkı sağlanması bekleniyor. Çalışma, tamamlanmasının ardından raporlaştırılarak kamuoyu ile paylaşılacak. (M.Salih Baştuğ - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir