• DOLAR 32.508
  • EURO 34.629
  • ALTIN 2480.304
  • ...
Köylerine geri dönmek istiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova ilçesine bağlı Hasanova Kilisek mezra sakinleri köylerine dönmek, köye dönüş projesinden faydalanmak için Bingöl Valiliğine dilekçelerini verdi.

Köy sakinleri, 90'lı yıllarda yaşanan sorunlardan dolayı köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını hatırlatarak gittikleri büyük şehirlerde geçimlerini yapamadıklarını belirtti. Genel geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu ifade eden köy sakinleri, "Bunu yapabilmek için de köy olması şart. Geçici olarak köyümüze gidip geliyoruz ama bundan sonra köyümüzde devamlı kalmak istiyoruz. Bunun için de devletin yardımı lazım. Bizler de devletin sağladığı projelerden yararlanmak için köye dönüş dilekçelerimizi Bingöl Valiliğine verdik" dedi.

90'lı yıllarda köylerini terk eden mezra sakinlerinin, köye dönüş projesinden umutlu oldukları öğrenildi.

İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan "Köye Geri Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi" (KDRP) kapsamında, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van'da yaşanan sorunlardan dolayı boşalan köylerde sosyal hayatın yeniden canlanması için yatırımlar yapılıyor. Desteklenecek projeler için 2013 yılı ödenek miktarı ise 25 milyon lira olarak belirlendi. (Bülent Temiz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir