• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
"Başarının anahtarı, takım çalışmasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa'da görev yapan ilçe milli eğitim müdürleri Karacabey Bayramdere İlk ve Ortaokulunda bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2012-2013 eğitim öğretim yılının genel değerlendirilmesi yapıldı.


Toplantı ev sahibi Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin'in ilçenin eğitimi ile ilgili sunumuyla başladı.


2012-2013 Eğitim öğretim yılının çok verimli geçtiğini belirten Atilla Gülsar, "Son yıllarda Bursa'da eğitimi yukarı doğru hızlı bir ivme kazandı. Kentimizde eğitim çıtası yükseldi. LYS'de önemli başarılar elde edildi. Bu başarıların elde edilmesinde ilçelerimizde ve okullarımızda yapılan takım çalışmasının önemli olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında da takım ruhu inde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.


İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okullarda kalite çalışmalarının öne çıktığını vurgulayan Atilla Gülsar, kalite çalışmalarının öğrenci başarısına olumlu yönde katkı sağladığı söyledi.


Gelecek yılla ilgili çalışmaların şimdiden başlatıldığına dikkat çeken Atilla Gülsar, "Öğretmenlerimizin, geçtiğimiz yıl yapılan yazılı sınavlarda öğrencilerin verdiği veya vermediği cevapları çok iyi analiz etmelerini arzu ediyorum. Buradan çıkacak neticenin geleceğe ışık tutacağına inanıyorum. Sınavların sadece öğrencilere not verilen bir işlem değil gelecek için yol haritası oluşturulmasına katkı sağlayacak bir unsur olduğunu düşünüyorum" dedi.


Öğrencilere sadece bilgi yüklemenin faydalı olmadığını ifade eden Atilla Gülsar, öğrencilerin dersler dışında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere daha fazla yönlendirilmesinin gelişim açısından önemli olduğunu belirtti. Günümüzde hayat boyu öğrenme konusunun öne çıktığını vurgulayan Atilla Gülsar, "Yaz tatili boyunca okulların vatandaşların hizmetine açık tutulmasını istediklerini söyledi.


17 İlçe Milli Eğitim Müdürünün katıldığı toplantıda ayrıca, okul öncesi eğitim, okul dönüşümleri, başarı durumları, okul güvenliği, okulların fiziki durumları ve donatım mevcutları, taşımalı eğitim, Bursa'nın aldığı göç, öğrenci kayıtları, 2012-2013 eğitim öğretim yılında yapılacak çalışmalar gibi birçok konu görüşüldü. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir