• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Ramazan ayında spor yapmaya dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'daki spor eğitmeni uzmanları, yaklaşan Ramazan ayında spor yapmak isteyenleri uyardı. Uzmanlar, "Ramazan ayında spor temponuzu düşürün" dedi.

 

İftardan iki saat sonra spor yapın
Ramazan ayına girmeden önce spor eğitmenleri, Batmanlıları Ramazan ayında nasıl spor yapılacağı konusunda uyardı. Uzmanlar, "Batman gibi sıcak yerlerde oruç sırasında uzun saatler susuz kalınıyor, vücudun su gereksinimi yazın daha çok artıyor. Ramazan ayında yapılan sporun temposunun düşürülmesi ve süresinin mutlaka kısaltılması gerekmektedir" dedi.

 

Uzmanlar, yüksek tempoda çok uzun sürelerle yapılan sporun vücudun çok fazla su kaybetmesine ve bunun beraberinde de bazı rahatsızlıklara yol açabileceğini ifade ederek, yararlı olan sporun düzeyinin ayarlanmasıyla Ramazan ayı süresince vücudun mevcut formunu korumanın da mümkün olacağını söylediler. Uzmanlar, "İftardan sonra hafif spor yapmak hem metabolizmayı dengede tutmaya, hem de yenilen yemeğin sindirilmesine olanak sağlar. Yapılacak olan sporun mutlaka iftardan 1-2 saat sonraya ertelenmesi ve acele edilmemesi gerekiyor. Sağlık, şakaya gelmez; spor yaparken de her zaman eğitmenler kontrolünde yapılmalıdır" diye uyarılarda bulundular. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir