• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
Batman'daki kamu hastanelerde bin 567 sağlık personeli çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Faruk Günak, Batman ve ilçelerde çalışan sağlık personeli hakkında bilgi vererek doktor, hemşire ve ebe dalında yaklaşık bin 567 sağlık personelinin görev yaptığını belirtti.

 

Bölge Devlet Hastanesinde 119 uzman doktor, 7 pratisyen, 320 ebe hemşire, diğer çalışanların 370 ve toplamında 816 personelin çalıştığını belirten Günak, bunların sadece sağlık personeli olduğunu ve diğer hizmet alanlarda çalışanları saymadığını söyledi.

 

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 30 kadın doğum ve çocuk uzmanı doktoru, 4 pratisyen, 142 ebe hemşire, diğer çalışanların 179 ve toplamında 355 personelin görev yaptığını ifade eden Günak, Ağız ve Diş Merkezi'nde ise doktor sıkıntısı yaşadıklarını ve orada 27 uzman doktorun olduğunu, 10 ebe, hemşire, diğer çalışanların 47 ve toplamında 84 personelin görev yaptığını kaydetti.

 

Batman'a bağlı ilçelerdeki sağlık personeli hakkında da bilgiler veren Günak, "Sason'da, 7 uzman doktorumuz, 2 pratisyenimiz, 30 ebe hemşiremiz, 16 diğer çalışanlarımız ve toplamında 55 personelimiz var. Aynı şekilde Gercüş ilçemizde 5 uzman doktorumuz, 4 pratisyenimiz, 43 ebe, hemşiremiz, 40 diğer çalışanlarımız ve toplamında 92 personelimiz görev yapıyor. Kozluk ilçemizde de 14 uzman hekimimiz, 6 pratisyenimiz, 60 ebe, hemşiremiz, 91 diğer çalışanlarımız ve toplamında ise 165 çalışanımız var" dedi.

 

Sağlık çalışanların iş yükü fazladır
Batman ve ilçelerde doktor, hemşire ve ebe dalında toplamında bin 567 sağlık personeli ile görev yaptıklarını vurgulayan Günak, "Çocuk hastanemizde çocuk psikiyatri uzmanımız var. Kısmen Batman'da radyoloji uzmanı sayısı biraz düşüktür. Kadın doğumda iki tane radyoloji uzmanımız var. Bölge hastanesinde 6 tane radyoloji uzmanımız var. Genel hasta sayısına oranladığımız zaman biraz sıkıntı çektiğimiz bir branştır. Batman sağlık alanında her geçen gün büyüyor. Belki çok fazla uzman doktor bulamıyoruz ama bu sorun Türkiye genelinde var. Batman olarak iyi bir yere gelmişiz, tabi ki yeterli değil daha mükemmelliğini yakalamamız gerekir. Bizlerin de isteği burada bir hekim 60 hasta bakıyorsa 20 hasta baksın. Burada sağlık çalışanların iş yükü biraz fazladır. Avrupa Birliği standartlarına baktığımız zaman biz Avrupa'ya göre herhalde 2 ya da 3 kat daha çok çalışıyoruz. Orada hekim başına düşen hasta sayısı daha azdır. Kötü bir yerde değiliz, inşallah zamanla daha iyi yerlere geleceğiz" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir