• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Pamuk deposu yangında kül oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş - Adana karayolu ulaşıma kapandı. Trafik ekipleri araç sürücülerinin Türkoğlu ilçe merkezinden geçişine izin veriyor. Büyük çapta maddi zararın meydana geldiği depoda söndürme işlemleri devam ediyor.

Yangın, Mehmet Hanifi Öksüz Bulvarı üzerinde, Mehmet Doğan`a ait pamuk balyalarıyla dolu depoda meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan alevleri söndürme çalışmaları sürüyor. Rüzgarın da etkisiyle yeniden yükselen alevler, diğer depodaki pamuk balyalarına da sıçradı.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına 21 arazöz, 2 itfaiye aracı ve 50 personelle müdahalede bulunuyor. Alevlerin yakındaki fabrikalara sıçramaması için önlem alındı. Kahramanmaraş, Gaziantep ve Türkoğlu belediyelerine ait itfaiye ile Orman İşletme Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerin çalışması devam ediyor. Yangında yaklaşık 9 milyon TL tutarında 3 bin ton pamuk kullanılamaz hale geldi. Yangından kurtarılan malzemeler ise iş makineleriyle yol kenarına taşındı.

Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder, "Akşam saatlerinde rüzgarın da etkisiyle yangının yeniden başladığı ihbar edildi. Bu balyalar için için yandığı için toprak altına gömülüp üzerinin kapatılması gerekiyor. Etrafta başka depolar var. Alevlerin oralara sıçramaması için büyük gayret gösteriyoruz" dedi.

Pamuk balyalarının yanışını çaresizlik içerisinde izleyen depo sahibi Mehmet Doğan ise yangını duyar duymaz Şanlıurfa`dan Kahramanmaraş`a geldiklerini belirtti. Doğan, "Depoda yaklaşık 9 milyon TL değerinde, 3 bin ton pamuk vardı. Pamukları burada toplayarak yurt dışına ihraç ediyorduk. Bundan sonra ne yapacağımızı bilmiyorum. Depo dünden beri yanıyor" diye konuştu.

 

Kaynak: CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir