• DOLAR 32.605
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2498.602
  • ...
Nükleer Santralin  Müdürü serbest bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zaporijya Nükleer Santrali Genel Müdürü Ihor Murashov, Rus devriye ekibi tarafından gözaltına alınmıştı.

Santralden sorumlu Ukrayna devlet kurumu Energoatom, yaptığı açıklamada, Murashov'un nükleer santralden Enerhodar kasabasına giderken gözaltına alındığını bildirmişti. 

Açıklamada, "Arabadan çıkarıldı ve gözleri bağlı olarak bilinmeyen bir yöne doğru götürüldü. Akıbeti hakkında şimdilik bir bilgi yok" denilmişti. 

Murashov'un şu anda güvende olduğu ve serbest bırakılmasının Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi'nin çabaları sayesinde gerçekleştiği ifade edildi.

Energoatom'dan yapılan açıklamada, "İşgalcilerin onu 3 Ekim akşamı Ukrayna’nın kontrolündeki bölgeye bıraktığı biliniyor. Şu an için Ihor Murashov güvende ve Zaporijya şehrinde ZNPP’nin Dış Kriz Merkezi'nde. Serbest bırakma işlemi, istisnai olayın geniş kapsamda ele alınmasıyla ve Ihor Murashov’un Rus esaretinden kurtarılmasında önemli bir rol oynayan Grossi’nin olağanüstü çabaları nedeniyle gerçekleşti" denildi.

IAEA Başkanı Grossi sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada Murashov'un serbest bırakılmasını doğrulayarak, "Ukrayna'nın Zaporijya Nükleer Santrali Genel Müdürü Ihor Murashov'un serbest bırakılmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bay Murashov'un ailesine sağ salim döndüğüne dair teyit aldım" ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir